آیا می دانید هموروئید چیست؟ از دلایل ابتلا به هموروئید آگاه هستید؟ انواع گرید و درجه بواسیر یا هموروئید را می دانید؟
هموروئید زمانی به وجود می آید که گروهی از رگ های روده بزرگ یا مقعد متورم می شوند.
هموروئید یا بواسیر چهار نوع دارد:
- هموروئید داخلی
- هموروئید خارجی
- پرولاپس
- ترومبوز
برای هرگونه مشاوره در ارتباط با بیماری هموروئید، کیست مویی و .. می توانید با کلینیک هموروئید دکتر علی اریایی تماس گرفته و با متخصص هموروئید مشورت کنید.
هموروئید داخلی
هموروئید داخلی بالای خط دندانه ای مقعد به وجود می آید و با پوست پوشیده می شود. بروز این بیماری به درد و حرارت حساس است و از آن جا که در داخل کانال مقعد، پایانه های عصبی حساس به درد وجود ندارد، این نوع از هموروئید زیاد دردناک نیست، اما خب مسلم است که در هنگام عمل و دفع این هموروئید خونریزی رخ خواهد داد. در واقع می توان هموروئید داخلی را از نظر درجه ی سختی به 4 گرید تقسیم کرد.
انواع گرید و درجه هموروئید داخلی
هموروئید یا بواسیر بنابر شدتی که دارد به چهار درجه و یا چهار گرید تقسیم بندی می شود:
- گرید یا درجه یک: در این درجه فرد مبتلا به هموروئید گاهی خونریزی دارد به این سبب که سیاهرگ ها گشاد شده اند. در این درجه سیاهرگ ها گشاد شده اند اما از مقعد بیرون نزده اند.
- گرید یا درجه دو: در این درجه از هموروئید، هموروئید یا بواسیر علاوه بر داشتن خونریزی زائده ای نیز دارد که در هنگام دفع مدفوع سیاهرگ های گشاد شده از مقعد بیرون زده و بعد از آن که مدفوع دفع شد، این زائده های هموروئیدی دوباره به داخل مقعد باز می گردند.
- گرید یا درجه سه: در این درجه هموروئید علاوه بر خونریزی زائده ای نیز دارد که از مقعد خارج شده و به طور خودکار به داخل مقعد باز نمی گردد و فرد مبتلا باید با کمک دست هموروئید را به داخل مقعد باز گرداند.
- گرید یا درجه چهار: در این درجه از هموروئید زائده ی هموروئیدی برای همیشه خارج از مقعد قرار دارد و نمی شود آن را با دست به درون مقعد بازگرداند.
هموروئید خارجی
زمانی که بواسیر در اطراف دهانه ی مقعد به وجود بیاید به آن هموروئید خارجی می گویند. بافت های اطراف دهانه ی مقعد پوشیده از پایانه های عصبی است، به همین منظور هموروئید خارجی باعث ایجاد درد، خارش و سوزش شدید مقعد می شود. هموروئید خارجی بیرون از دهانه مقعد وجود دارد به همین منظور در هنگام فعالیت بدنی، فرد بیمار احساس ناراحتی و درد بیشتری می کند. از نشانه های هموروئید خارجی، خارش، سوزش و خونریزی خفیف در هنگام ازابت مزاج به علاوه ی برامدگی در اطراف مقعد می باشد.
پرولاپس
پرولاپس یکی دیگر از انواع هموروئید است که در آن بیرون زدگی مقعد رخ می دهد. زمانی که هموروئید داخلی متورم شود و به بیرون از مقعد بیاید، هموروئید پرولاپس رخ می دهد. در این حالت به اصطلاح گفته می شود که هموروئید سقوط کرده و یا افتاده است. این افتادگی و سقوط هموروئید را پرولاپس می گویند.
انواع گرید و یا درجه شدت هموروئید پرولاپس:
- هموروئید درجه یک پرولاپس: افتادگی همروئید پرولاپس ناچیز است.
- هموروئید درجه دو پرولاپس: در درجه ی دوم هموروئید پرولاپس، هموروئید تنها در صورتی خودش را نشان می دهد که به آن فشار وارد کنید، مثلا در هنگام اجابت مزاج. در درجه ی دو هموروئید پرولاپس هموروئید بعد از اجابت مزاج به حالت عادی خود باز می گردد.
- هموروئید درجه سه پرولاپس: در این نوع از هموروئید پرولاپس فرد بیمار باید با دست آن را به داخل فشار دهد و هر چه سریع تر برای درمان اقدام کند تا این هموروئید دردناک نشود.
- هموروئید درجه چهار پرولاپس: در این درجه فرد بیمار نمی تواند با دست هموروئید پرولاپس را به داخل فشار دهد، چرا که درد زیادی را متحمل می شود. باید فورا برای درمان هموروئید پرولاپس درجه چهار اقدام کرد.
هموروئید ترومبوزه
نوع دردناکی از هموروئید وجود دارد که به آن هموروئید ترومبوزه گفته می شود. در این نوع از هموروئید خون لخته شده، توده و تورم در اطراف مقعد ظاهر می شود. هموروئید ترومبوزه به صورت برآمدگی و اغلب به رنگ بنفش و یا آبی دیده می شود. این نوع از هموروئید در هفتاد و دو ساعت اولیه دردناک و ناراحت کننده است و بعد از هفتادو دو ساعت، بعد از خونریزی و جذب خون لخته شده، درد آن کمتر می شود.
هموروئید ترومبوزه را باید سریعا درمان کرد چرا که در صورت عدم درمان آن می تواند خسارات جبران ناپذیری برای فرد بیمار به بار بیاورد و زندگی شخصی او را تحت تاثیر قرار بدهد.
خلاصه کلام از انواع هموروئید:
در نتیجه می توان گفت، در صورتی که علائم ابتلا به هموروئید را در خود مشاهده کردید باید هر چه سریعتر اقدام به پیشگیری و درمان آن کنید.
در مراحل اولیه بیماری با یک سری از روش ها و درمان های خانگی می توان از شدت یافتن بیماری جلوگیری کرد. اما این به این معنی نیست که با این روش ها می توان بیماری را درمان کرد، بلکه برای درمان بیماری حتما باید به دکتر متخصص هموروئید مراجعه کرد.
بدون دیدگاه