یکی از بیماری هایی که عارضه ای در قسمت مقعد ایجاد می کند، فیستول است. فیستول یک بیماری عفونی است و از عدم درمان آبسه مقعدی ایجاد می شود.
اگر فیستول درمان نشود می تواند باعث شود که دو ارگان بدن به شکل غیر طبیعی به یکدیگر متصل بشوند. می توان فیستول را با روش لیزر فیستول درمان کرد. دوره نقاهت بعد از عمل فیستول شرایط مخصوص به خودش را دارد که دانستن نکاتی برای رعایت در دوران نقاهت بعد از درمان فیستول مفید است.
مراقبت های بعد از جراحی فیستول
مراقبت های بعد از عمل جراحی فیستول شامل رعایت رژیم غذایی، محدود کردن فعالیت روزانه، مصرف دارو هایی که پزشک تجویز کرده است و مراقبت از ناحیه جراحی شده می باشد. زمانی که بیمار از جراحی فیستول به خانه باز می گردد باید در مدت استراحت خود به نکته های زیر توجه داشته باشد:
- نشستن بر روی تخت بسیار مهم است. بیمار باید سعی کند که از نشستن بر روی سطوح سخت بپرهیزد و بیشتر وقت خودش را به استراحت بر روی یک سطح نرم سپری کند.
- پیاده روی بعد از جراحی فیستول می تواند مانع از ایجاد یبوست بشود و به همین ترتیب برای دوران نقاهت بعد از جراحی فیستول بسیار مفید است.
- سعی شود که بعد از جراحی فیستول رانندگی انجام نشود. در صورتی که بیمار دارو های خودش را مصرف کرد و درد از بین رفت مجاز به رانندگی است.
- بعد از عمل فیستول باید یک تا دو هفته از انجام فعالیت های بدنی سنگین خودداری کرد پس توصیه می شود که تا دو هفته مرخصی گرفته و به سر کار نروید.
- بعد از جراحی فیستول دوش گرفتن و حمام کردن مجاز است اما باید توجه داشت که بعد از حمام حتما ناحیه مقعد را با حوله خشک کرد که از عفونت و عود کردن دوباره فیستول جلوگیری شود.
مدت زمان بستری برای جراحی فیستول
این که عمل جراحی فیستول چه مدتی به طول بیانجامد وابسته به شرایط بیمار و شدت بیماری فیستول است.
جراحی فیستول در اتاق عمل و با بیهوشی کامل یا بی حسی نخاعی بیمار انجام می شود.
بعد از جراحی فیستول بیمار یک الی دو روز در بیمارستان بستری خواهد بود . بعد از این مدت روند استراحت بیمار در خانه طی خواهد شد.
دوران نقاهت فیستول یک الی دو هفته است و بیمار بنابر شرایط و وخامتی که پشت سر گذاشته است باید یک الی دو هفته ای را در خانه استراحت کند.
روش های درمانی فیستول
بیماری فیستول مقعدی تنها با روش عمل جراحی تهاجمی و یا لیزر درمانی قابل درمان است و استفاده از درمان های سنتی و خانگی هیچ تاثیری بر روی بهبودی فیستول ندارد. درمان فیستول و جراحی آن با هفت روش ممکن است که در ادامه این هفت روش را برشمردیم:
- عمل فیستول با تکنیک فیستولوتومی
- جراحی فیستول به روش استن یا ستون
- عمل فیستول با تکنیک فلپ آدوانسمنت
- پلاگین بیولوژیکی
- بستن مجرای فیستول بین اسفنکتریک یا روش لیفت lift
- تزریق چسب فیبرین
- جراحی فیستول مقعدی با کوتر
به دلیل اینکه جراحی فیستول دارای درد و خونریزی و دوران نقاهت بعد از عمل شدیدی است، دکتران و متخصصان، جراحی فیستول به روش لیزر درمانی را پیشنهاد می کنند.
کلینیک هموروئید دکتر علی آریایی با یک تیم متخصص از پزشکان حاذق و متخصص هموروئید در زمینه درمان انواع بیماری ها از جمله درمان هموروئید، کیست مویی، بواسیر، شقاق و … سالها فعالیت کرده و همواره در تلاش بوده است که درمان بیماری ها با لیزرو با کمترین میزان درد و عوارض و خونریزی انجام شود .
در کلینیک تخصصی هموروئید، لیزر هموروئید به صورت تخصصی و زیر نظر دکتر هموروئید انجام می شود.
بدون دیدگاه