کیست مویی: بررسی علل و عوامل زمینه ساز

کیست مویی: بررسی علل و عوامل زمینه ساز


کیست مویی: بررسی علل و عوامل زمینه ساز

یکی از بیماری‌هایی که می‌توان آن را زیر مجموعه بیماری‌های پوستی دانست کیست مویی است. این بیماری که معمولاً بیشتر در مردان رخ می‌دهد نوع بیماری می‌باشد که در صورت عدم درمان می‌تواند کمی خطرناک شود و علاوه بر درد، مشکلات دیگری برای شما به وجود بیاورد. این بیماری را در مراحل ابتدایی و زمانی که هنوز زیاد پیشرفته نشده است می‌توان با دارو و درمان‌های خانگی برطرف کرد ولی چنانچه دیر به این بیماری رسیدگی شود برای برطرف کردن آن نیاز به عمل‌های جراحی می‌باشد که معمولاً شما می‌توانید با مراجعه به کلینیک‌های خاصی مانند کلینیک هموروئید و به وسیله متخصص هموروئید این مشکل را برطرف کنید. اما اینکه کیست موی چیست؟

عوامل به وجود آمدن کیست موی کدامند؟

راه‌های درمان کیست مویی چه راه‌هایی هستند؟

موضوعاتی می‌باشد که ما در این مقاله تحت عنوان کیست مویی: بررسی علل و عوامل زمینه ساز به آن پرداخته ایم پس اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، تا پایان این مقاله که یکی دیگر از سری مقالات سایت کلینیک هموروئید می‌باشد با ما همراه باشید.

کیست مویی چیست؟

کیست مویی که از آن با نام کیست پیلونیدال یا بیماری رانندگان جیپ نیز یاد می‌شود یک کیسه غیر طبیعی است که حاوی مو و تکه‌های مرده پوست می‌باشد. این کیست که در نزدیکی کوکسیکس یا دنبالچه در بالای شکاف بین باسن به وجود می آید در اندازه‌های مختلفی ظاهر می‌شود. این بیماری بیشتر به دلیل رشد مو و به دام افتادن آن در زیر پوست به وجود می‌آید. چنانچه که این کیست حالت عفونی پیدا کند تبدیل به آبسه پیلونیدال شده و می‌تواند بسیار دردناک شود. شاید برای شما جالب باشد که بدانید چرا این بیماری، به بیماری رانندگان جیپ شهرت پیدا کرده است؟ در جنگ جهانی دوم بیش از ۸۰ هزار سرباز به این کیست مبتلا شدند، که عقیده بر این بود به علت تحریک شدن دائم پوست در ناحیه دنبالچه که ناشی از سوار شدن در جیپ ها در راه‌ های ناهموار بود دچار این عارضه شدند به همین دلیل از جنگ جهانی دوم به بعد به این بیماری، بیماری رانندگان جیپ نیز گفته می‌شود. این بیماری وقتی عفونی میشود معمولاً با عوارضی مانند قرمزی و تورم، درد در پایین ستون فقرات، تخلیه خون یا چرک، بوی بد هنگام تخلیه چرک، تب و خروج چرک و خون از یک سوراخ باز در پوست بروز پیدا میکند‌. البته در حالت عادی این بیماری با علائمی مانند پوست ملتهب و متورم، نشت چرک یا خون از توده در پوست، تب، خستگی و حالت تهوع خود را نشان میدهد، که شما باید در صورت داشتن علائم سریعاً به متخصصین هموروئید یا جراحان مراجعه کنید.

عوامل ایجاد کیست مویی

دلایل مختلفی برای به وجود آمدن این بیماری وجود دارد که  از مهم‌ترین آنها می‌توان به:

داشتن سبک زندگی غیرفعال

داشتن موهای ضخیم و سفت

پوشیدن لباس‌های تنگ

نشستن طولانی مدت به شکل پیوسته

معمولاً افرادی که موهای پرپشتی دارند بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.پوشیدن لباس تنگ و وجود سوراخ‌های مادرزادی در انتهای ستون فقرات می‌تواند دلایل به وجود آمدن این بیماری باشند.

درمان خانگی کیست مویی

همانگونه که در قسمت ابتدایی مقاله نیز به آن اشاره کردیم، چنانچه این بیماری در مراحل ابتدایی باشد و زیاد پیشرفت نکرده باشد شما می‌توانید با درمان خانگی،کیست مویی را برطرف نمایید.یکی از روش‌های درمان کیست مویی در خانه درمان گیاهی می‌باشد. موادی که شما می‌توانید با آن اقدام به درمان خانگی کیست مویی نمایید عبارتند از:

1_ سیر

شما می‌توانید یک حبه سیر را خرد کرده و آن را بر روی کیست مویی بمالید، بعد از انجام این کار کیست مویی را با گاز و استریل تمیز، پوشانده و این کار را تا چند روز تکرار کنید تا به نتیجه برسید.

2_ آلوئه ورا

این گیاه نیز به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی می‌تواند باعث کاهش التهاب کیست مویی شود. برای درمان کیست مویی با آلوئه ورا باید آن را به شکل مستقیم به روی کیست مویی مالیده و ۲۰ دقیقه مالش دهید. بعد از این زمان آن را با آب ولرم یا گرم شسته و به خوبی خشک کنید‌این کار را باید یک هفته و روزی یک بار به شکل پشت سر هم و مرتب انجام دهید.

3_ عسل

عسل نیز یکی از خوراکی‌هایی است که می‌توان با آن اقدام به برطرف کردن مشکل کیست مویی کرد. با توجه به اینکه عسل خاصیت تسکین دهنده و ضد التهاب دارد می‌توانید آن را بر روی کیست مویی بمالید.این کار باعث از بین رفتن عفونت و باکتری‌ها در ناحیه کیست می‌شود. برای به نتیجه رسیدن باید این کار را روزانه ۲ تا ۳ مرتبه و تا بهبودی کامل انجام دهید.

سایر موارد برای درمان خانگی کیست مویی

بجز موارد ذکر شده از مواد دیگری مانند سرکه سیب، پمادهای مخصوص، داروهای ضد التهابی، روغن نارگیل، روغن کرچک، روغن درخت چای و زردچوبه به عنوان سایر موادی که می‌توان با آنها کیست مویی را در خانه مداوا کرد یاد می‌شود.

درمان نوین کیست مویی

درمان‌ های خانگی کیست مویی نمی‌توانند آنچنان که باید و شاید این بیماری را ریشه کن کنند به همین دلیل نیاز است برای برطرف کرد کامل این بیماری اقدام به درمان نوین کیست مویی کنید. شاید به نظر عمل‌های جراحی باز و خالی کردن کیست جزء درمان‌های نوین کیست مویی به حساب بیایند. اما باید بگوییم که این روش علاوه بر اینکه دوران نقاهت طولانی دارد می‌تواند بسیار دردناک نیز باشد. به همین دلیل اکثر متخصصین برای برطرف کردن این بیماری از لیزر استفاده می‌کنند. در واقع لیزر کیست مویی یکی از نوین ترین و کم عارضه ترین روش های درمان محسوب می شود.

درمان کیست مویی با لیزر

در این روش که معمولاً بدون درد و اسکار انجام می‌گیرد از پرتو لیزر برای برداشتن مواد زائد و چرک داخل کیست مویی بهره برده می‌شود. در درمان کیست مویی با لیزر کیسه به شکل کامل برداشته شده و زخم بدون نیاز به بخیه در زمان کوتاهی خوب می شود. در این روش ابتدا کل سینوس تمیز شده و سپس یک پرتو لیزر به داخل سینوس فرستاده می‌شود و کیست با استفاده از فیبر لیزر شعاعی بدون ایجاد زخم و نیاز به فلپ از بین می‌رود. از مهمترین مزایای درمان کیست مویی با لیزر می‌توان به حداقل تهاجمی بودن، بدون خونریزی ،ریکاوری سریع، احتمال عود کمتر، احتمال صفر عفونت، میزان موفقیت بالا و سرپایی بودن این روش اشاره کرد.

امیدواریم که با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در مورد کیست مویی و روش درمان آن به دست آورده باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *