قطعا بسیاری از شما دوستانی که دارید این مقاله را می خوانید، حداقل یکبار نام بیماری فیستول مقعدی را شنیده اید. حتی احتمالا به دنبال راه حلی برای درمان یا جلوگیری از بیماری فیستول هستید. به طور کلی فیستول نسبت به سایر بیماری های مقعدی از جمله هموروئید و شقاق کمتر شایع است. همین باعث می شود که بیماران آن را جدی نگیرند. در نهایت بیماری پیشرفت زیادی می کند. به هر حال ما در این مقاله قصد داریم تا علت، علائم و روش های درمان فیستول با لیزر این بیماری بپردازیم.
فیستول چیست؟
فیستول به یک نوع بیماری گفته می شود که یک منفذ یا کانال ارتباطی بین دو نقطه از بدن به به صورت غیر عادی وجود می آید، که این منفذ در افراد سالم به هیچ عنوان وجود ندارد. فیستول بیشتر در نواحی روده ای و مقعدی تشکیل می شود؛ که یک سر آن در داخل مقعد قرار داشته و سر دیگر هم معمولا به سطح پوست می رسد. فیستول حاوی چرک و سلول های مرده است.
در ناحیه مقعدی دو عضله به نام های اسفنکتر داخلی و اسفنکتر خارجی وجود دارند. درون این دو عضله مقدار زیادی غدد وجود دارد. وظیفه این غدد، ترشح مواد مختلف به درون دستگاه گوارش و دستگاه دفع را بر عهده دارند. گاهی مواقع ممکن است به دلایل مختلف یک یا چندین عدد از این غدد مسدود شوند. همین مسدود شدن باعث ایجاد عفونت و مشکلات دیگر خواهد شد. زمانی که غدد به این شکل در می آیند، عفونت و چرک در آن ناحیه جمع می شود. در نهایت باعث ایجاد آبسه مقعدی می شود.
آبسه مقعدی یکی از دردناک ترین بیماری های آنورکتال به حساب می آید. به همین دلیل باید سریعا برای درمانش اقدام کنید. در اغلب مواقع فیستول مقعدی در ادامه آبسه به وجود می آید. دلیل این اتفاق این است که با خالی کردن چرک ها، یک منفذ بین این دو نقطه به وجود می آید. این ککانال های ارتباطی در نهایت منجر به بروز فیستول می شود.
به طور کلی هیچ راه حل درمانی برای این دو بیماری وجود ندارد، به جز لیزر. درمان فیستول با لیزر در مدت 20 دقیقه انجام می دهد. از طرفی دیگر در طول این مدت بیمار به هیچ عنوان درد و خونریزی نخواهد داشت. همین دلیل باعث شده که بسیاری از افراد درمان فیستول با لیزر را انتخاب کنند.
دلایل ابتلا به فیستول و روش های جلوگیری
خب اکنون که با نحوه عملکرد بیماری آشنا شده اید. پس بهتر است نیم نگاهی هم به دلایل این بیماری بیندازیم و ببینیم که اصلا چطور می توان با روش های ساده از ایجاد بیماری جلوگیری کرد؟
یک نکته ای که در رابطه با بیماری های نشیمنگاه باید به آن اشاره داشته باشیم، این است که از لحاظ پیشگیری و درمان شباهت زیادی به یکدیگر دارند. به همین خاطر شما با رعایت چند نکته ساده می توانید از ابتلا به این بیماری های جلوگیری کنید. به طور مثال:
- کسانی که در گذشته در ناحیه مقعدی خود جراحی داشته اند، باید بیشتری از سایر افراد به فکر بهداشت فردی خود باشند. زیرا این افراد در گروه افراد پر خطر، قرار می گیرند. که مبادا دچار مشکل شوند. همچنین داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی فیبر فراوان می تواند کمک زیادی به بهبود وضعیت دستگاه گوارش و سایر دستگاه های بدن بکند.
- سل را می توانیم یک بیماری تنفسی در نظر داشته باشیم که متاسفانه گاهی مواقع روده ها را هم درگیر می کند. همین باعث بروز عفونت (آبسه مقعدی) و در نتیجه فیستول می شود.
- روابط جنسی آزاد بسیار خطرناک بوده و ممکن باعث بیماری هایی مانند سفلیس شود. بیماری سفلیس می تواند زمینه بیماری فیستول شود.
- داشتن زخم یا آسیب در ناحیه مقعدی می تواند یکی از دلایل مهم بروز فیستول مقعدی باشد. از طرفی دیگر اگر این مشکل در ناحیه حساس سلولی و در اطراف سوراخ مقعد رخ دهد به آن شقاق گفته می شود. بیماری شقاق هم می تواند با درد و خونریزی همراه باشد.
- روده بزرگ یکی از حساس ترین اندام های دستگاه گوارش به حساب می آید که می تواند در مدت کوتاهی دچار سرطان و مشکلات دیگر شود (سرطان رکتوم). تومور ایجاد شده در روده بزرگ به مرور زمان باعث بروز یک سری از بیماری های دیگر مانند فیستول و آبسه خواهد شد و به همین خاطر باید سریعا برای درمان اقدام کنید.
- بیماری کرون را می توانیم مهم ترین دلیل ابتلا به فیستول در نظر بگیریم که باعث ایجاد تورم و التهاب در لوله های دستگاه گوارش خواهد شد و یک سری علائم مانند حال تهوع، بی اشتهایی، کاهش وزن و درد را به بیمار انتقال می دهد.
درمان فیستول مقعدی
دوستان همانطور که گفته شد امروزه روش های زیادی برای درمان فیستول و سایر بیماری های مقعدی ابداع شده است. اما متاسفانه 99% آنها کارایی نداشته و تنها برای خالی کردن جیب و وقت شما به کار می روند. در حال حاظر تنها روش هایی که می توانید برای درمان به کار ببرید لیزر و جراحی سنتی می باشند. البته که امروزه دیگر کسی به سراغ جراحی سنتی نمی رود و دلیلش هم معایب بسیار زیاد این روش از جمله دوره نقاهت طولانی است!
مزایای لیزر فیستول
قطعا این سوال برای شما به وجود آمده است که چرا تقریبا تمام بیماران به سراغ روش دمان فیستول با لیزر می روند و جراحی سنتی منسوخ شده است؟ در جواب باید بگوییم در جراحی سنتی بیمار معمولا درد و خونریزی زیادی خواهد داشت که تحمل برای هر کسی ممکن است و یک سری معایب دیگر که با مزایای لیزر ترکیب می کنیم :
- در درمان فیستول با لیزر از بی حسی موضعی استفاده خواهد شد. بنابراین خبری از بی هوشی نیست و به همین دلیل تمام افراد می توانند برای درمان اقدام کنند. این مزیت برای افراد مختلف که به دلایل مختلفی نمی توانند تحت بیهوشی قرار بگیریند، بسیار سودمند است.
- دوره نقاهت در این روش درمان فیستول، بسیار کوتاه است. به طوریکه یک روزه درمان انجام می شود. به همین دلیل باعث شده است که افراد شاغل تنها این راه انتخاب کنند. طول دوره نقاهت در جراحی سنتی بین 15 الی 30 روز است. البته که در طول این مدت باید استراحت کامل داشته باشید.و صد البته که متاسفانه در جامعه امروز چنین چیزی ممکن نیست.
- به جز مدت زمان نیاز برای بی حسی، تنها 15 الی 20 دقیقه زمان می برد تا کار لیزر انجام شود و دیگر نیازی نیست که ساعت ها منتظر بمانید. بعد از انجام درمان فیستول با لیزر تنها کافیست برای چند دقیقه روی تخت کلینیک استراحت کنید. سپس به خانه بروید.
- مراقبت های بعد از لیزر بسیار ساده تر از جراحی سنتی است. به همین دلیل نیازی به انجام کار سخت یا هزینه بر نیست.
- یکی دیگر مزیت های اصلی درمان بیماری فیستول با لیزر، این است که در طول این کار شما به هیچ عنوان خونریزی نخواهید داشت. دلیل آن هم هم شکاف بسیار کوچکی است که توسط لیزر ایجاد می شود. چرا که بسیاری از مواقع دیده شده است که افراد در جراحی سنتی دچار افت فشار به دلیل از دست دادن خون زیاد می شوند.
شستشوی زخم فیستول
مراقبت از زخم فیستول پس از درمان فیستول با لیزر و سایر روش ها، بسیار مهم است. شستشوی زخم فیستول به صورت اصولی از نکاتی است که باید به درستی رعایت شود. برای شستشوی زخم فیستول باید به وضعیت زخم توجه کنیم، اما به صورت کلی شستشوی زخم فیستول با سه روش انجام می شود.
استفاده از آب و صابون
شستشوی ملایم زخم فیستول با آب و صابون می تواند محل زخم را تمیز کند و روند بهبود زخم را سریعتر کند. بهتر است پس از شستشو، محل زخم با حوله تمیز خشک شود.
استفاده از محلول آب نمک
استفاده از محلول شستشو یا استفاده از آب و نمک برای شستشوی زخم فیستول منناسب است. استفاده از آب و نمک به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی در بهبود زخم بسیار تاثیرگذار است.
استفاده از یک حلقه فیستول
اگر زخم فیستول شما دارای حلقه است، می توانید با استفاده از یک حلقه فیستول، زخم را شستشو دهید. این حلقه باید ضد عفونی شده و به آرامی و با حرکات چرخشی روی زخم حرکت داده شود. در هر صورت، قبل از استفاده از هر روشی برای شستشوی زخم فیستول، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، اگر در حین شستشو دردی یا خونریزی شدیدی رخ داد، به پزشک خود اطلاع دهید.
بهترین مرکز فیستول
کلینیک هموروئید، دکتر علی آریایی کلیه خدمات درمان هموروئید، درمان شقاق، درمان کیست مویی و درمان فیستول با لیزر را ارائه می کند. درمان فیستول در این مرکز با بهترین تجهیزات روز دنیا انجام می شود. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با ما تماس بگیرید.
همین الان برای درمان سریع و تعیین وقت قبلی با کمترین درد تماس بگیر!
بدون دیدگاه