درمان عفونت ادراری در مردان

نحوه درمان عفونت ادراری در مردان

عفونت دستگاه ادراری در مردان با آنتی بیوتیک درمان می شود و اگرچه زنان بیشتر مستعد ابتلا هستند، عفونت مجرای ادرار و مثانه در مردان شایع است. عفونت دستگاه ادراری به عفونت باکتریایی گفته می شود که بخشی از سیستم ادراری را تحت تاثیر قرار می دهد که شامل کلیه ها می شود که از طریق حالب ها به مثانه متصل می شود و سپس مجرای ادرار که به آلت تناسلی مرد ختم می شود. التهاب در نتیجه رشد باکتری در دستگاه ادراری رخ می دهد. عفونت دستگاه ادراری علاوه بر نیاز فوری به ادرار کردن با بی اختیاری ، با ظهور علائم بسیاری مانند مشکل در ادرار کردن و درد همراه است.

عفونت ادراری در مردان معمولا کمتر از زنان است زیرا مجرای ادرار زنان کوتاهتر از مردان و نزدیکتر به مقعد است. آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان عفونت‌های مجاری ادراری در مردان نقش اساسی دارند، زیرا برای درمان عفونت‌های ادراری در مردان و زنان استفاده می‌شوند. راه های زیادی برای استفاده از درمان ضد باکتری وجود دارد، ممکن است به صورت خوراکی یا داخل وریدی تجویز شود و دوز و نوع دارو بر اساس ماهیت و شدت هر بیماری متفاوت است.

آنتی بیوتیک

پزشک با توجه به نوع میکروب مهاجم آنتی بیوتیک مناسب را برای درمان انتخاب می کند. این با انجام آزمایش ادرار برای بیمار و شناسایی باکتری های موجود در نمونه مشخص می شود. در برخی موارد، پزشکان بلافاصله و قبل از ظاهر شدن نتایج آنالیز ادرار، درمان را با استفاده از داروهایی که به میکروب‌هایی که به احتمال زیاد باعث عفونت دستگاه ادراری می‌شوند حمله می‌کنند، شروع می‌کنند. پس از ظاهر شدن نتایج تجزیه و تحلیل، داروها ممکن است تغییر کنند.

پیروی از دستورات پزشک متخصص در مورد دوره مصرف دارو و دوز لازم اهمیت دارد. یکی از اشتباهات رایجی که بسیاری از بیماران مرتکب می شوند این است که به محض بهبود علائم داروی خود را قطع می کنند. بهبود علائم بیماری شواهد قطعی برای بهبودی نیست، زیرا قطع دارو قبل از رفع کامل عفونت ادراری ممکن است منجر به عود علائم عفونت شود.

> متخصص هموروئید کیست؟

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری در مردان

آنتی بیوتیک مورد استفاده در درمان عفونت ادراری در مردان با توجه به شدت عفونت متفاوت است. ما معمولاً به داروهایی متوسل می‌شویم که معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرند که اثربخشی خوبی با عوارض جانبی کمتر در عفونت‌های خفیف دارند.

رایج ترین آنتی بیوتیک های مورد استفاده در درمان عفونت ادراری در مردان:

سولفامتوکسازول

تری متوپریم

نیتروفورانتوئین

آموکسی سیلین

سفتریاکسون

افراد مبتلا به عفونت ادراری با عوارض می توانند از داروهایی به نام فلوروکینولون استفاده کنند، این دسته دارای اثر قوی و عوارض جانبی هستند، بنابراین استفاده از آن به جز در موارد شدید توصیه نمی شود.

علائم عفونت ادراری در مردان

عفونت‌های دستگاه ادراری لزوماً علائم واضحی ایجاد نمی‌کنند، اما عفونت اغلب منجر به برخی علائم می‌شود، از جمله:

درد در ناحیه پهلو یا لگن

بدن و خستگی عمومی را بالا می برد

فوریت ادرار (اضطراب دائمی برای ادرار کردن)

سوزش سر دل که ممکن است هنگام ادرار کردن دردناک باشد

بی اختیاری

بوی قوی ادرار و رنگ کدر

وجود خون در ادرار

علائم عفونت ادراری در مردان

خلاصه ای از علائم اصلی عفونت ادراری در مردان

عفونت ادراری باعث می شود

سیستم ایمنی بدن انسان با جلوگیری از تکثیر باکتری ها در دستگاه ادراری، از دستگاه ادراری در برابر عفونت محافظت می کند.

هنگامی که ایمنی بدن نتواند عملکرد خود را انجام دهد، عفونت دستگاه ادراری در نتیجه حمله میکروب ها به دستگاه ادراری رخ می دهد، جایی که تکثیر باکتری ها منجر به فرآیند التهابی می شود. میکروارگانیسم‌ها از طریق مجرای ادرار وارد مجرای ادرار می‌شوند و سپس ممکن است به مثانه سرایت کنند، جایی که سیستیت و اورتریت شایع‌ترین مکان‌هایی هستند که عفونت‌های دستگاه ادراری در مردان رخ می‌دهد.

عفونت ادراری در مردان مسن بیشتر از مردان جوان است. عفونت ادراری اغلب در افراد مسن بالای 50 سال در نتیجه بیماری های مزمن و عوامل مستعد کننده ای که سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهد دیده می شود. مانند بزرگ شدن پروستات و دیابت.

تشخیص عفونت ادراری

متخصص از یکی از این تست ها برای تشخیص استفاده می کند:

آزمایش ادرار:

 نمونه ای از ادرار بیمار گرفته می شود و آزمایش های متعددی روی نمونه انجام می شود، مانند تعیین تعداد گلبول های قرمز و گلبول های سفید.

کشت ادرار:

هدف این آزمایش تعیین نوع باکتری عامل عفونت با قرار دادن نمونه در محیطی مناسب برای تکثیر باکتری است تا روش درمانی مناسب برای عفونت انتخاب شود.

برای مطالعه بیشتر » لیزر هموروئید

کلینیک هموروئید دکتر علی آریایی کلیه خدمات درمان کیست مویی، درمان بواسیر، درمان شقاق و درمان فیستول را ارائه می دهد. کلیه خدمات توسط متخصص هموروئید و با بهترین تجهیزات انجام می شود.

انواع عفونت های ادراری

عفونت دستگاه ادراری بر اساس ناحیه آسیب دیده طبقه بندی می شود، جایی که علائم با توجه به محل عفونت متفاوت است. ما دو بخش اصلی داریم:

التهاب دستگاه ادراری فوقانی

این نوع شامل التهاب هر دو حالب و کلیه است و علائم آن به صورت تب، درد لگن و کمر، لرز، حالت تهوع و استفراغ ظاهر می شود.

عفونت دستگاه ادراری تحتانی

عفونت قسمت تحتانی دستگاه ادراری نواحی مثانه و مجرای ادرار را تحت تأثیر قرار می دهد، علائم به صورت مشکل در فرآیند ادرار ظاهر می شود، بنابراین بیمارانی را می یابیم که از فوریت ادراری با سوزش و درد در هنگام ادرار شکایت دارند.

عوارض عفونت ادراری در مردان

درمان عفونت ادراری برای جلوگیری از سرایت عفونت به کلیه ها و عوارضی که عبارتند از:

پیلونفریت

عفونت مکرر پس از درمان

آسیب دائمی کلیه

تنگی شدید مجرای ادرار به دلیل عفونت های مکرر

سپسیس که خطرناک ترین عارضه است که در آن میکروب ها به خون منتقل می شوند و سپس به بقیه بدن انسان منتقل می شوند.

عوامل مستعد کننده عفونت ادراری در مردان

عواملی وجود دارند که احتمال ابتلا به عفونت ادراری را افزایش می دهند، از جمله:

دیابت و بیماری های نقص ایمنی

بزرگ شدن پروستات

تنگی مجرای ادرار

سنگ کلیه

افتادگی مثانه

شرکای جنسی متعدد

مقدار کمی آب بنوشید

استفاده طولانی مدت از کاتترهای مثانه

پیشگیری از عفونت ادراری

مواردی وجود دارد که می توان برای پیشگیری از اورتریت در مردان انجام داد، از جمله:

روزانه مقدار مناسبی مایعات مصرف کنید

بیشتر از آب تمشک (مطالعات نشان داده است که در پیشگیری از عفونت های ادراری موثر است)

برای جلوگیری از انتشار میکروب های مقعدی به مجرای ادرار، پس از اجابت مزاج از جلو به عقب پاک کنید

بهداشت فردی را رعایت کنید

ادرار کردن بعد از مقاربت برای خلاص شدن از شر میکروب های احتمالی

پرهیز از لباس های تنگ به جلوگیری از رطوبت کمک می کند که محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها است.

عفونت ادراری و رابطه جنسی

رابطه مهمی بین فعالیت جنسی و افزایش خطر ابتلا به عفونت باکتریایی وجود دارد، زیرا آمیزش جنسی شانس انتقال باکتری از زن به مرد یا بالعکس را افزایش می دهد. بنابراین، شرکای جنسی متعدد یک عامل خطر برای عفونت است.

بسیاری از زوج ها پس از رابطه جنسی دچار عفونت ادراری می شوند، زیرا مطالعات نشان داده اند که علائم عفونت ادراری ممکن است دو روز پس از رابطه جنسی ظاهر شوند. پزشکان به بیمارانی که از عفونت ادراری رنج می‌برند توصیه می‌کنند تا زمان رفع کامل عفونت، رابطه جنسی را قطع کنند، زیرا آمیزش ممکن است شدت عفونت را افزایش داده و روند بهبودی را مختل کند.

کلام آخر

عفونت ادراری در مردان کمتر از زنان دیده می شود. این موضوع به دلیل ساختار متفاوت سیستم ادراری و مثانه است. عفونت ادراری در مردان ممکن است با علائمی مانند سوزش ادرار، درد در پهلو و… همراه باشد.

مشکلات کیست مویی نیز از مواردی است که در مردان بیشتر گزارش می شود. علت این موضوع هم اینست که اغلب آقایان دارای موهای ضخیم و مجعد هستند. کیست مویی نیز زمانی اتفاق می افتند که موها رشد می کنند اما نمیتوانند از سطح پوست بیرون بیایند. در نتیجه باعث ایجاد کیست مویی می شوند. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *