علل ایجاد کیست مویی چیست؟
این عارضه در نامهایی چون سینوس مویی یا کیست پیلونیدال و سینوس پیلونیدال هم شهرت دارد و یکی از بیماریهای رایج پوستی در ناحیه مقعد است. در واقع کیست مویی پوستی (Hairy skin cysts)، حفرهای در پوست بوده که حاوی مو است، به همین جهت به آن موی برگشتی نیز اطلاق میشود. چنانچه مجرای حفرهها مسدود گردد، داخل آنها ترشحاتی چرکی جمع خواهد شد که باعث ایجاد کیست در آن ناحیه میشود. بهطور کلی در کیست مویی، آنچه در کیست جمع می شود مواد زائد، مو و آلودگی است که اغلب مواقع بوی نامطبوع از خودشان ایجاد مینمایند.
با توجه به اینکه کیسه کوچک پوستی که با کیست پیلونیدال نیز شناخته میشود، مستعد عفونت میباشد، عدم رسیدگی به آن میتواند خطراتی را برای پوست و نواحی اطراف آن داشته باشد.
> مطالب مرتبط: متخصص هموروئید
روشهای درمان کیست مویی
اگر علائمی وجود ندارد: درصورتیکه علائم ظاهری موجود نباشد توصیه میشود سریعا موها را تراشیده و محل تمیز نگهداری شود و با مصرف داروها و روشهای خانگی باید بیماری را کنترل و درمان کرد.
اگر علائم حاد باشد: چه کار کنیم؟
اگر در محل کیست مویی عفونت تجمع پیدا کرده باشد باید ابتدا در این ناحیه برش هایی زده شود تا پس از خارج شدن کامل عفونت، عمل جراحی انجام می شود و جراح بتواند کیست مویی را از بافتهای داخلی خارج کند. در شرایطی که کیست مویی عفونت نکرده می توان ازجراحی با بی حسی موضعی استفاده کرد. جهت درمان کیست مویی می توان از دو روش جراحی به روش باز و بسته استفاده کرد.
جراحی باز
در درمان کیست مویی با روش جراحی باز، پس از خارج نمودن کست مویی از بدن جای عمل، بخیه زده نمی شود تنها باندهایی را بر روی آ« قسمت از پوست قرار می دهند. بعد از مدتی که چرک و خون از این محل خارج شده و مراقبتهای ویژه ای از بیمار صورت گرفت، محل جراحی از طریق بافتهای اطراف پر میشود. .
جراحی بسته
در این روش درمانی کیست مویی، بعد از انجام جراحی خارج نمودن کیست مویی، محل جراحی را با بخیه کردن می بندند.شود. در این روش باید مراقبتهای بعد از عمل را جدی بگیریم تا در محل جراحی عفونت به وجود نیاید. مصرف مسکن و یا پماد و قرصهای چرک خشک کن، میتواند یکی از توصیههای پزشک متخصص برای این دوره از درمان بیماری کیست مویی باشد.
- جراحی پلاستیک: در مواردی که سینوس تکراری و گسترده اتفاق می افتد، جراحی پلاستیک برای برداشتن سینوس و پوست پیرامون آن توصیه میشود.
درمان کیست مویی با لیزر
درمان کیست مویی با لیزر یا اصطلاحا پیلونیدال تومی را می توان نوین ترین روش درمانی کیست مویی دانست. روشی مطمئن و بدون عارضه ای است که مدتیست جایگزین روش عمل جراحی کیست مویی شده است و با نتایج درمانی موفقیت آمیزی که دارد توانسته درصد بالایی از رضایت بیماران را کسب کند.
در این روش با استفاده از انرژی اشعه ی لیزر به صورت سرپایی اقدام به برداشتن بافت های آسیب دیده و تخلیه ی کامل کیست میکنند و محل زخم با کمترین اثری از بریدگی و تخریب در کوتاه ترین زمان ممکن ترمیم می شود و بیماری برای همیشه از میان می رود.
در کلینیک هموروئید دکتر آریایی درمان کلیه بیماری های کیست مویی، هموروئید یا بواسیر، شقاق و .. با استفاده از نوین ترین روش های درمان انجام می شود.
بیماری های درمان شده با لیزر:
لیزر پرتوان با توجه به عمق نفوذ و میزان انرژیِ که از خود منتشر می کند میتوان در درمان انواع آسیبهای اسکلتی عضلانی ، درمان کمر درد، گردن درد، زانو درد، مفاصل شانه، فلج بل، پیچ خوردگی مچ پا، درد مفصل فک، ودرمان بسیاری از مشکلات دیگر استفاده کرد .
در جراحی و پزشکی ، لیزر کاربرد بسیاری دارد و درموارد متعددی از آن استفاده می شود. کاربرد لیزر را می توان در علم پزشکی اینگونه توضیح داد:
از کاربرد لیزر می توان در امور چشم پزشکی و درمان خار پاشنه، روماتيسم مفصلي، فيبروميالژي و دردهاي عضلاني، سردردها و ميگرن، التهابها و نروپاتيها مانند نورالژي تري زمينه، نورالژي بعد از زونا، اشاره کرد. ليزر در بيماريهاي زنان و زايمان در زمينه زخمهاي واژينال، كيستهاي بارتولن، آندومتريوزيس، نازايي لولهاي، التهاب غدد شيري، كاهش ادم لنفاوي بعد از سرطان پستان كاربرد دارد .
همچنین ليزر در درمان ايسكمي قلبي، فشار خون، ضايعات انسدادي عروق، آترواسكلروزيس، واريس، آمبولي ريه، بيماريهاي رينود، بيماري برگر، آريتميهاي قلبي و كاهش مصرف داروهاي قلبي، پنوموني، آسم، برونشيت و برونشكتازي، سل و عفونتهاي ريوي و حساسيتهاي آلرژيك و همچنین بیماریهای گوش و حلق و بینی تاثیر دارد. دیابت، اختلالات چربی و متعادلسازی متابولیسم، افزایش وزن و چاقی از جمله بیماریهای آندوكرین و متابولیسم هستند كه لیزر در درمان آنها كارایی دارد. این روش درمانی همچنین در جراحیهای همورویید، زگیل تناسلی، واریس، جراحیهای زیبایی، اسكار و كلویید، لیپولیزر، جوانسازی و لیفتینگ، افتادگی پلك، برطرف كردن غبغب و زخمهای حاد و مزمن شامل سوختگیها، تروما، انواع زخم و زخمهای رادیوتراپی هم موثر است .
درمان هموروئید با لیزر :
همانطور که گفتیم در درمان هموروئید از لیزر استفاده می شود. در لیزر هموروئید اشعه ای که برای درمان بواسیر از آن استفاده می شود اشعه نوری پرتوان co2 است. لیزر هموروئید در بازه زمنی 20 دقیقه انجام می شود و قبل از درمان باید با داروی بی حسی ، موضع را بی حس کرد. اگر بواسیر شما شدید است برای درمان باید از اشعه لیزر پرتوان استفاده کرد. در درمان بواسیر با لیزر نیازی به جراحی، تحمل درد، خون ریزی و پانسمان نیست.
بدون دیدگاه