فیستول دنبالچه
کلمه فیستول به ارتباط و یا اتصال غیر طبیعی بین دو بافت یا ارگان بدن گفته می شود. فیستول در نواحی مختلفی از بدن دیده می شود. فیستول بیشتر در نواحی پایین تنه دیده می شود. در نواحی اطراف مقعد و دنبالچه نیز متداول تر است. فیستول دنبالچه معمولا با نشانه درد در ناحیه دنبالچه تشخیص داده می شود. در این مقاله به علل و علائم فیستول دنبالچه می پردازیم.
فیستول دنبالچه که به آن سینوس پیلونیدالیس نیز گفته می شود؛ التهاب چین های سرینی است. این مشکل معمولاً به دلیل پر شدن ریشههای مو با موهای زیر پوستی ایجاد میشود. اگر مو به جای رشد به سمت داخل رشد کند، موهای شکسته و پوسته های کراتینه زیر سطح پوست قرار می گیرند. به این ترتیب گره های کوچکی (گرانولوم های پزشکی) تشکیل می شوند که می توانند توسط باکتری ها ملتهب شوند.
» هدف ما در کل از تمام مقالاتی که در سایت منتشر می شود این است که به شما پیشنهاد کنیم برای درمان تمام بیماری ها حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. در واقع بعضی بیماری ها اگراز همان ابتدا به پزشک مراجعه شود مانع از پیشروی بیماری می شود. مثلا اگر احساس ابتلا به هموروئید می کنید حتما با یک دکتر متخصص هموروئید مشورت کنید تا از حاد شدن ان جلوگیری کیند
علت فیستول دنبالچه
یکی از دلایل ایجاد فیستول دنبالچه می تواند اختلال در رشد مو باشد. موهای تازه رشد کرده که به درستی از ریشه مو بیرون نمی آیند. ماده اصلی سازنده مو یعنی کراتین، به صورت رسوبات پیازی در ریشه مو (فولیکول) تجمع می یابد. حتی اگر موها به طور طبیعی تشکیل شوند، سینوس پیلونیدال ممکن است ایجاد شود. یعنی زمانی که موها می شکنند و خود را به دیواره فولیکول مو می چسبانند. فولیکول با موهای شکسته پر می شود.
مو و مجرای فیستول
ساختار سطحی موها، شبیه به پیکان خاردار است؛ باعث میشود تا موهایی که پس از کاشت روی بافت قرار میگیرند، در بافت گیر کرده و حتی با شستن قابل جدا شدن نیستند. علت نهایی ممکن است مجاری فیستولهایی که قبلاً برداشته شدهاند، باشد. یا حتی در بعضی از موارد موها مستقیما خلاف جهت رویش معمول موها رشد می کنند و فیستول به وجود می آورند. در واقع اختلال هایی که در رشد موها به وجود می آیند، ممکن است باعث فیستول یا کیست مویی شود.
به هر صورت، فولیکول موی کشیده همیشه به صورت یک نقطه سیاه کوچک و یا به صورت روزنه ای به اندازه یک میلی متر قابل تشخیص است. در صورت مشاهده چنین گودالی، تشخیص فیستول دنبالچه تایید می شود.
علاوه بر اختلالات رشد مو، به ندرت ناهنجاریهای مادرزادی دنبالچه یا کبودیهای گهگاهی عامل بروز آن باشد. مردان تقریباً دو برابر زنان تحت تأثیر فیستول دنبالچه هستند و معمولاً در سنین 20 تا 30 سالگی بیمار می شوند.
به طور کلی عوامل سبب ساز فیستول دنبالچه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هرگونه اختلال در رشد مو
نشستن مداوم
عرق کردن شدید و لباس زیر که خیلی تنگ است
بهداشت ناکافی
اضافه وزن
سیستم ایمنی ضعیف شده
اگر مجبور هستید برای مدت طولانی بنشینید و صندلی های با روکش خوب را ترجیح می دهید، حتماً بیشتر بایستید. اگر مستعد رشد موهای قوی هستید، لیزر موهای زائد در پیشگیری از فیستول ناحیه دنبالچه می تواند مفید باشد.
برای مطالعه بیشتر » درمان فیستول
علائم فیستول دنبالچه
اما چگونه می توان فیستول دنبالچه را دقیقاً تشخیص داد؟ اساساً سه مرحله پیشرفت بیماری وجود دارد که با علائم مختلفی همراه است، عبارتند از :
حالت ملایم
ایجاد فیستول دنبالچه در ابتدا احساس نمی شود و یا شکایات جزئی و غیر اختصاصی هستند (درد هنگام نشستن روی صندلی های سخت، احساس “جوش” یا کبودی). گاهی اوقات به غیر از شکاف قابل مشاهده در ناحیه چین باسن، اصلاً شکایتی وجود ندارد.
حالت حاد
آبسه پیلونیدال می تواند در عرض چند روز ایجاد شود، در حالی که فیستول دنبالچه زیرین قبلاً بدون علائم وجود داشته است. مشخصه معمولی یک برآمدگی قرمز و دردناک در پایین یا در ناحیه دنبالچه را می توان در یک نگاه تشخیص داد. علائم ظاهری قابل مشاهده ممکن است جزئی باشد. بیمار درد زیادی دارد، اگرچه شما نمی توانید چیز زیادی ببینید. با بررسی دقیق تر، سفت شدن آن احساس می شود و پوست نمایان می شود. چاله ها اغلب به دلیل تورم قابل مشاهده نیستند. گاهی اوقات بیماران ضربه قبلی روی دنبالچه را گزارش می کنند. که یک رابطه علمی را نمی توان توضیح داد. غیرمعمول نیست که پس از نشستن طولانی مدت، مانند دانش آموزان مدرسه و کارمندان اداری یا پس از پروازهای طولانی، این مسئله اتفاق بیفتد.
حالت مزمن
برخی از بیماران فقط درد خفیف دارند و به طور تصادفی یا به دلیل ترشح خون یا چرک متوجه وجود فیستول می شوند. کلونیزاسیون فیستول پیلونید توسط باکتری هایی که همیشه در این ناحیه وجود دارند می تواند باعث ایجاد بوی بسیار نامطبوع شود. کپسول اغلب حاوی فیبرهای کلاژن زیادی است و مانند غضروف سخت می شود، به طوری که هنگام نشستن طولانی مدت بدون درد واقعی، تحریک ایجاد می شود. گاهی اوقات خود بیماران سوراخ های کوچکی را در ناحیه چین باسن کشف می کنند. مهم نیست که چه علائمی را مشاهده می کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید! هرچه فیستول دنبالچه زودتر تشخیص داده شود، بهتر می توان آن را درمان کرد.
برای اطلاعت بیشتر مطالعه کنید >> لیزر هموروئید
پیشگیری فیستول در دنبالچه
برای جلوگیری از ایجاد فیستول ناخوشایند دنبالچه در وهله اول، نکاتی وجود دارد که می توانید آنها را رعایت کنید. از آنجایی که سینوس پیلونیدال معمولاً به دلیل رشد مو ایجاد می شود، حذف دائمی موهای ناحیه دنبالچه بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری است. اگر زیاد عرق می کنید و لباس زیر تنگ می پوشید، خطر فیستول دنبالچه نیز افزایش می یابد. همچنین باید از نشستن طولانی مدت روی سطح سخت و اضافه وزن خودداری شود.
خدمات درمانی فیستول دنبالچه
فیستول به اتصال و ارتباط غیر ممعمول بین دو بافت از بدن گفته می شود. فیستول ها در نواحی مختلف بدن و به دلایل مختلفی بوجود می آیند. اما به طور کلی به دلیل اختلال در رشد مو بوجود می آیند. درمان های مختلفی برای درمان فیستول وجود دارد. اما یکی از بهترین روش های درمان ، لیزر فیستول می باشد. این نوع درمان یکی از بهترین روش های درمانی است که کمترین درد و کمترین دوره نقاهت را دارد. کلینیک هموروئید دکتر علی آریایی ارائه دهنده کلیه خدمات درمان و لیزر فیستول ، لیزر بواسیر، لیزر شقاق و لیزر در تهران ارائه می کند. برای دریافت مشاوره و تعیین وقت قبلی با دکتر متخصص هموروئید تملاس بگیرید.
بدون دیدگاه