تفاوت شقاق و بواسیر در چیست؟ آیا شناختی از این و نوع بیماری دارید؟
هم شقاق مقعد و هم بواسیر هر دو نشانه های مشابه یکدیگر دارند، هر دو احساس درد، سوزش، تورم و مشاهده ی خونریزی در ناحیه ی مقعد را دارند.
بواسیر و هموروئید چیست؟
بواسیر تورم عروق و گشاد شدن رگ های انتهای راست روده و مقعد است. بعد از تورم عروق و گشاد شدن رگ های انتهای راست روده توده ای ایجاد می شود که اگر در داخل مقعد باشد به آن بواسیر داخلی و اگر در خارج از مقعد باشد به آن بواسیر خارجی می گویند. گاهی اوقات یک بیمار سال ها دارای بواسیر و هموروئید است اما از وجود آن اطلاعی ندارد تا زمانی که بواسیر شروع به خونریزی کند.
» مطالب مرتبط پیشنهادی: متخصص هموروئید
شقاق یا فیشر چیست؟
زمانی که در پوشش مخاطی و حساس مقعد شکاف و زخمی جزئی ایجاد می شود، به آن شقاق یا فیشر می گویند. شقاق یا فیشر ممکن است هنگام عبور مدفوع سفت و بزرگ ایجاد بشود و به طور نرمال باعث ایجاد درد، سوزش و خونریزی هنگام اجابت مزاج بشود.
شقاق ساده اگر درمان نشود به شقاق مزمن تبدیل خواهد شد، شقاق مزمن زمانی رخ می دهد که شکاف جزئی در پوشش مخاطی و حساس مقعد عمیق تر شده و به مخاط و یا بافت هایی که عضله داخلی مقعد را در بر گرفته اند، گسترش یابد.
علاوه بر شباهت ظاهری شقاق و بواسیر علل بروز این دو بیماری هم تا به اندازه ای شبیه به هم است. دلایلی از قبیل کمبود فیبر در رژیم غذایی، فشار های درون شکمی، مشکلات دفع از قبیل اسهال و یبوست، زایمان در زنان، عدم تحرک کافی و … دلایل مشترک بروز هر دو بیماری هستند.
موارد تفاوت شقاق و بواسیر (هموروئید)
اگر در ناحیه ی مقعد احساس درد و سوزش وجود داشته باشد اما برآمدگی ملموسی دیده نشود، احتمالا بیمار دچار مشکل شقاق یا شکاف در ناحیه مقعد است. بیماری هموروئید دارای برآمدگی و زائده است. پس فرق اساسی هموروئید و شقاق در این است که شقاق زائده ای ندارد اما هموروئید دارای زائده و برآمدگی است.
یک راه دیگر برای تشخیص هموروئید از شقاق به این صورت است که ممکن است هموروئید با زور زدن از دهانه ی مقعد بیرون بزند.
هم چنین فردی که به هموروئید مبتلا است، ممکن است احساس کند که بعد از دفع مدفوع، ترشحات به صورت کامل از راست روده ی او خارج نشده است.
تفاوت درمان شقاق و هموروئید
اصلی ترین تفاوت در شیوه ی درمان شقاق و هموروئید این است که می توان شقاق را با درمان های خانگی و رژیم های غذایی درمان کرد. اما هموروئید به خصوص اگر بیرون زدگی داشته باشد باید با روش های دیگری همچون جراحی و یا لیزردرمانی درمان شود.
فرق روش های درمانی شقاق و هموروئید
شقاق ها اکثرا نیازی به درمان از طریق جراحی لیزری ندارند. چرا که درمان های خانگی بر روی درمان شقاق ها موثر هستند. برای درمان شقاق ها کافی است که فیبر و آب زیاد مصرف کرد و به همین صورت درمان شقاق امکان پذیر خواهد بود. شاید شقاق ها به اندازه ای عمیق باشند که با درمان های خانگی درمان نشوند در این صورت نیاز به عمل جراحی برای کاهش ناراحتی و بهبودی سریع بیمار واجب است.
کلینیک دکتر علی آریایی در زمینه درمان بیماری هایی همچون بواسیر، شقاق مقعدی، هموروئید، کیست مویی و .. به بیماران کمک کند.
در کلینیک تخصصی هموروئید دکتر آریایی، لیزر هموروئید به طور تخصصی زیر نظر دکتر متخصص هموروئید انجام می شود
تمام بیماری ها در این مرکز با کمترین میزان درد و عوارض و خونریزی انجام شود.
بدون دیدگاه