آکنه بدون توجه به جایی که در بدن شما ایجاد می شود می تواند ناراحت کننده باشد. و متأسفانه، باسن شما از آن برآمدگی های قرمز دردسرساز مصون نیست. آکنه باسن کمی با آکنه صورت متفاوت است، هم در علت ایجاد آن و هم نحوه درمان آن. در اینجا نه درمان طبیعی برای کمک به فولیکولیت یا آکنه باسن وجود دارد. در این مقاله به جوش باسن یا آکنه باسن می پردازیم.
راه های درمان جوش باسن
به طور منظم بشویید
یکی از بهترین راهها برای پیشگیری از آکنه باسن، حمام کردن منظم با صابون ضد باکتری با کیفیت بالا است. اگر مستعد آکنه در پشت خود هستید، ممکن است شستن پوست خود را یک بار در صبح و یک بار در شب بشویید. با پاک کردن آلودگی ها و تجمع باکتری ها از عرق، جوش ها را کاهش دهید.
لباس های گشاد بپوشید
برخی از متخصصان پوست ادعا می کنند که به طور معمول، باکتریها روی پوست مینشینند، اما لباسهای تنگ میتوانند باکتریها را به منافذ بازگردانده و باعث ایجاد جوش شوند. ممکن است در نظر داشته باشید که از شلوارهای جین تنگ فاصله بگیرید و از لباس های گشادتر و تنفس پذیرتر استفاده کنید. در صورت امکان لباس مخصوصاً لباس زیر را انتخاب کنید که از پنبه طبیعی تهیه شده باشد. لباس زیر ساخته شده از بامبو نیز جاذب است.
روی یک دستمال گرم بنشینید
نشستن روی یک دستمال گرم ممکن است آرامش بخش باشد، به باز شدن منافذ پوست کمک کند و مقداری از باکتری ها و چرک را خارج کند. یک دستمال را با آب گرم اما نه خیلی داغ خیس کنید. به آرامی پارچه مرطوب را روی ناحیه باسن خود قرار دهید که در آن جوش ها شیوع پیدا کرده است. همچنین می توانید یک حمام آب گرم بگیرید یا از حمام سیتز استفاده کنید.
روغن درخت چای
روغن درخت چای از برگ های یک درخت استرالیایی به دست می آید. سال هاست که برای درمان عفونت ها و زخم های پوستی مختلف استفاده می شود. روغن درخت چای دارای خواص ضد باکتریایی است. مطالعات نشان داده اند که روغن درخت چای همچنین دارای خواص ضد التهابی است که ممکن است به درمان آکنه کمک کند.
از استفاده مواد نرم کننده پارچه خودداری کنید
پوست برخی افراد ممکن است به پارچه ها یا محصولات لباسشویی مختلف حساس باشد. به همین دلیل است که اکثر برندهای شوینده لباسشویی دارای نسخه ضد حساسیت هستند. اگر مشکوک هستید که مواد شوینده، نرم کننده پارچه ممکن است برای شما مشکل ایجاد کند، ممکن است از تغییر به چیزی بدون رنگ یا نادیده گرفتن محصولات خاص سود ببرید.
بعد از تمرین دوش بگیرید
باقی ماندن عرق و کثیفی روی پوست شما بعد از تمرین می تواند نقش مهمی در ایجاد آکنه و جوش باسن داشته باشد. مطمئن شوید که پس از یک جلسه عرق کردن، در اسرع وقت دوش بگیرید. اگر شلوار ورزشی تنگ می پوشید، دوش گرفتن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
همچنین باید مطمئن شوید که لباس های تمرینی را بعد از هر بار استفاده بشویید. اگر نمی توانید فوراً دوش بگیرید، از دستمال مرطوب بدن یا دستمال پاک کننده صورت استفاده کنید.
لایه برداری کنید
یک شستشوی ملایم لایهبردار به خلاص شدن از شر سلولهای مرده پوست و کثیفی که میتوانند به گرفتگی فولیکولها و عفونت کمک کنند، کمک میکند. زیاده روی نکنید، زیرا لایه برداری بیش از حد می تواند باعث خراشیدگی روی پوست شود.
نکته : در صورت ابتلا به هموروئید می توانید به کلینیک تخصصی هموروئید دکتر علی آریایی مراجعه کرده و تحت درمان کامل متخصص هموروئید قرار گیرید. در این جا مشکل شما با کمترین درد و عوارض و خونریزی انجام می شود.
محلول آب شور
جوش ها زمانی ایجاد می شوند که منافذ پوست عفونی می شود و منجر به قرمزی و چرک می شود. آب نمک دارای خواص ضد میکروبی است، بنابراین در تئوری، درمان پوست با آب نمک ممکن است باعث کاهش ایجاد جوش شود. برخی از مردم به طور حکایتی گزارش می دهند که آب نمک به درمان جوش های باسن آنها کمک می کند، اگرچه هنوز هیچ تحقیقی برای بررسی این موضوع وجود ندارد. اگر می خواهید از آب نمک استفاده کنید، می توانید سعی کنید حدود 1 قاشق چایخوری نمک خوراکی را با 2 فنجان آب مخلوط کرده و محلول را با یک پارچه شستشو روی آکنه خود بمالید.
کارهایی که نباید برای جوش های باسن انجام داد
مهم است که از ایجاد جوش جلوگیری کنید. جوش زدن می تواند منجر به زخم شود. همچنین میتواند به باکتریها اجازه ورود به زخم را بدهد که شما را در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار میدهد. به همین ترتیب، ایده خوبی است که با چیدن جوش های تحریک کننده از آنها جلوگیری کنید.
اگر پوست باسن خود را لایه برداری می کنید، بهتر است از وسوسه اسکراب کردن پوست خود اجتناب کنید. شستشو می تواند منجر به افزایش تحریک شود.
همچنین بهتر است از استفاده از داروهایی که برای درمان آکنه روی صورت شما طراحی شدهاند خودداری کنید، مگر اینکه پزشک به شما دستور دیگری بدهد. بسیاری از داروها برای آکنه صورت در درمان جوش های روی باسن شما موثر نیستند زیرا دلایل زمینه ای متفاوتی دارند.
درمان پزشکی
اگر جوش ها به خودی خود از بین نمی روند، درمان های بدون نسخه مانند کرم ها، شستشوی بدن یا لوسیون های حاوی بنزوئیل پراکسید ممکن است کمک کننده باشد. اگر این درمان های موثر نباشد، پزشک موارد زیر را تجویز میکند:
آنتی بیوتیک های خوراکی
ایزوترتینوئین
رتینوئیدهای موضعی
اسید گلیکولیک و اسید سالیسیلیک
کاربونکل و جوش بر لایه های عمیق پوست شما تأثیر می گذارد. برای درمان آنها، پزشک ممکن است یک آنتی بیوتیک خوراکی یا موضعی تجویز کند. پزشک شما ممکن است نیاز به سوراخ کردن کاربونکل و تخلیه آن داشته باشد.
علت جوش باسن
جوش در صورت شما معمولاً ناشی از بیماری آکنه ولگاریس است. اما جوشهای روی باسن شما اغلب توسط فولیکولهای موی عفونی ایجاد میشوند وضعیتی به نام فولیکولیت.
فولیکولیت
فولیکولیت معمولاً زمانی ایجاد می شود که استافیلوکوکوس اورئوس یا باکتری استاف، فولیکول مو را آلوده کند. به طور معمول باکتری های استاف بدون ایجاد مشکل روی پوست شما زندگی می کنند، اما زمانی که از طریق شکاف در پوست وارد پوست می شوند، منجر به عفونت می شود. فولیکولیت منجر به برآمدگی های قرمز و چرک می شود.
عرق کردن و چروک شدن لباس زیر و لباسهایتان میتواند به ایجاد فولیکولیت کمک کند، به خصوص اگر لباسهای تنگ بپوشید. فولیکولیت همچنین می تواند در اثر اصلاح ایجاد شود.
جوش
جوش یک عفونت چرکی فولیکول مو در لایه های عمیق پوست است که متورم و حساس می شود. آنها معمولا در اطراف شما رخ می دهند:
کشاله ران
باسن
کمر
زیر بغلت
کلام آخر
جوش یا آکنه از مواردی هستند که در هرجای بدن باشند آزار دهنده خواهند بود. جوش باسن نیز مستثنی نیست. ولی جوش باشن را می توان با رعایت وضعیت بهداشتی و… در خانه درمان کرد.
کلینیک هموروئید دکتر آریایی ارائه کننده کلیه خدمات لیزر هموروئید یا بواسیر، درمان فیستول، درمان فیستول و درمان کیست مویی است. کلیه خدمات این مجموعه با بهترین کیفیت توسط پزشکان حاذق ارائه می شود.
بدون دیدگاه