کیست مویی دقیقا چیست؟ درمان خانگی کیست مویی چگونه است ؟ آیا کیست مویی را می توان با روشها و درمان های خانگی حل کرد؟ آیا برای درمان کیست مویی حتما باید به پزشک مراجعه کرد؟ ایا درمان کیست مویی با درد و خونریزی همراه است؟ می دانیم که این سوالات برای تمام کسانی که دچار اینگونه مشکلات هستند پیش می آید؟ ما در تلاش هستیم تا در این مقاله به تمام سوالات شما پاسخ دهیم و تا حد ممکن از معضلات ذهنی شما کم کنیم، پس با ما همراه باشید….
کیست مویی :
سینوس پیلونیدال یا موی برگشتی، یک سوراخ یا حفره در ناحیه انتهایی کمر و باسن می باشد که محل تجمع چرک و عفونت در لایه های زیرین پوست است. کیست در واقع سوراخی از موهای در هم تنیده شده در بالای شکاف باسن است. علت اصلی بروز آن نفوذ گرد و غبار همراه فولیکول مو در لایه های زیرین می باشد که منجر به ایجاد آلودگی و کیست مویی خواهد شد.
علت ایجاد کیست مویی چیست ؟
دلیل ایجاد کیست مویی به طور دقیق مشخص نیست، اما متخصصان معتقد هستند که علت اصلی آن تغییر در هورمون ها، فشار و اصطکاک، دوچرخه سواری یا نشستن طولانی مدت است. بدن انسان در مواجه با این تغییرات واکنش نشان داده و بیمار می شود. ناگفته نیست که عوامل متعددی سبب کیست مویی می شود.
برخی از علل کیست مویی را در زیر شرح می دهیم :
- چاقی مفرط
- شیوه زندگی و عادات نادرست در طول شبانه روز
- ایستادن یا نشستن های طولانی مدت
- تراکم موهای زیاد و سفت در بدن
- خارش دائمی بافت های نشیمن گاهی
- عدم رعایت بهداشت فردی
- کهولت سن و پیری
- پوشیدن لباس های تنگ و چسبان
درمان خانگی کیست مویی :
برای درمان کیست مویی روش های و راه های زیادی وجود دارد. یکی از روش هایی که می تواند در مراحل اولیه دچار شدن به کیست مویی تاثیر گذار باشد و حتی گاهی اوقات تا حدودی بتواند آن را از بین ببرد، استفاده از درمان خانگی و داروهای گیاهی است.
ذکر این نکته مهم ضرورت دارد که بدانید هیچ کدام از روش های اعلام شده و توضیح داده شده قطعی نیست و با توجه به وضع بیمار، سن، بیماری های جانبی که فرد به آن مبتلا است، جنسیت بیمار و .. سنجیده می شود.
در زیر برخی از روش های درمان خانگی این بیماری را به اختصار توضیح می دهیم.
لازم به ذکر است که منطقی ترین حالت ممکن این است که در همان مراحل اولیه بیماری به پزشک مراجعه شود تا بیماری قبل از جدی شدن درمان شود و حتی اگر امکان درمان با روش های خانگی وجود دارد توسط پزشک تایید شود.
کلینیک هموروئید دکترعلی آریایی با سال ها فعالیت در این زمینه به درمان انواع بیماری ها همچون کیست مویی، هموروئید، بواسیر و شقاق و .. با استفاده از دستگاه لیزر با کمترین میزان درد و عوارض وخونریزی پرداخته است. در این مرکز تمام روش های درمان توسط متخصص هموروئید با پیشرفته ترین دستگاه های لیزر انجام می شود.
استفاده از پماد آنتی بیوتیک
استفاده از پمادهای انتی بیوتیک به علت ضدعفونی کردن ناحیه بسیار عالی بوده و مانع از پیشروی بیماری می شود.
در این راه درمان، پماد را بر روی موضع طبق دستور درمانی که بر روی پماد ثبت شده عمل می کنیم.
عصاره درخت چای
عصاره درخت چای برای درمان این بیماری بسیار موثر است. خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچی که چای دارد باعث از بین رفتن عفونت و آلودگی ناحیه کیست می شود. برای جلوگیری از شدت یافتن بیماری و گاهی بهبودی با این روش، ابتدا عصاره درخت چای را با مقداری آب مخلوط نموده و به ناحیه مورد نظر بمالید. این روش را به مدت 10 دقیقه انجام داده و روزی سه مرتبه تکرار کنید، سپس ناحیه مربوطه را با آب گرم شستشو داده و خشک نمایید.
درمان خانگی کیست مویی با روغن کرچک
استفاده از این روغن در درمان کیست مویی نتیجه اثر بخشی دارد. روغن کرچک با خاصیت التهابی که دارد، می تواند التهاب های ناحیه کیست را برطرف نموده و سبب بهبودی آن گردد. استفاده از روغن کرچک را نیز در روز سه مرتبه انجام دهید.
سیر
یکی از ماده های مفید و موثر برای درمان کیست مویی، استفاده از سیر است. سیر به دلیل داشتن خواص آنتی بیوتیکی و … در درمان کیست مویی بسیار تاثیرگذار است. در این روش سیر را پوست کنده و له و یا رنده کنید. ناحیه مد نظر را شسته و خشک و سپس سیر را روی ان به مدت 10 دقیقه قرار داده و سپس تمیز و خشک کنید.
این کار را به مدت دو بار در روز انجام دهید. حتما قبلا از مصرف، سیر را در قسمتی از بدن امتحان کنید و از عدم حساسیت پوستی خود مطلع شوید.
استفاده از آلوئه ورا برای درمان کیست مویی
ژل آۀوئه ورا را روزی 3 بار به مدت 20 دقیقه روی محل مورد نظر قرار دهید.
استفاده از زردچوبه
زررچوبه را با آب مخلوط کرده و به حالت خمیری در اورده، روزی نیم ساعت بر روی محل مورد نظر قرار دهید. این کار را روزی دو بار انجام دهید.
روش های دیگری نیز همچون استفاده از روغن اوریگانو، استفاده از عصاره هسته ی گریپ فروت و .. نیز وجود دارد.
درست است که تمام این روش ها می تواند در پیشگیری از شدت یافتن و گاهی درمان تاثیرگذار باشد اما در منطقی ترین حالت ممکن مراجعه به یک متخصص و پزشک حاذق در این زمینه می تواند کمک بزرگی به رفع و جلوگیری از مشکلات جدی تر کند.
روشهای غیر خانگی درمان کیست مویی
امروزه علاوه بر روش های خانگی روش های درمانی پزشکی نیز برای درمان کیست مویی شکل گرفته است. در روشهای درمانی سنتی از جراحی برای درمان کیست مویی استفاده می کردند که اصولا بیمار درد زیادی را تحمل می کرد و حتی بعد از عمل برخی افراد به عوارض ناشی از جراحی دچار می شدند. اما امروزه در روش های نوین، کیست مویی با لیزر انجام می شود که بدون درد و عوارض و خونریزی انجام می شود. در کلینیک دکتر آریایی لیزر کیست مویی بدون بیهوشی و در بازه زمانی 20 دقیقه انجام می شود.
> هزینه لیزر کیست مویی و مقایسه آن با جراحی سنتی
بدون دیدگاه