زمان مراجعه به متخصص هموروئید
بواسیر شرایطی است که با وریدهای متورم در مقعد و پایین رکتوم مشخص می شود. بواسیر که به آن هموروئید هم می گویند، از هر 20 نفر یک نفر را مبتلا می کند و حدود نیمی از افراد بالای 50 سال هموروئید از آن رنج می برند. هموروئید می توانند داخلی (داخل مقعد یا راست روده) یا خارجی باشند.
مدت زمان بواسیر چقدر است؟ پاسخ به این متغیر است. درمان هموروئیدهای کوچک ممکن است در عرض چند روز موثر باشد، در حالی که هموروئیدهای بزرگتر ممکن است مدت بیشتری طول بکشد. اکثر هموروئیدها را می توان در خانه مدیریت کرد، اما در صورت داشتن هر یک از علائم زیر، برای ارزیابی و درمان به پزشک مراجعه کنید. ممکن است تعجب کنید که آیا هموروئید خطرناک است و چقدر طول می کشد؟ در این مقاله به بررسی زمان و علائمی که در صورت مشاهده آنها بهتر است هرچه زودتر به دکتر متخصص هموروئید مراجعه کنید می پردازیم:
بیماریهای هموروئید یکی از مشکلات شایع و ناخوشایند در حوزه سلامتی افراد است. این بیماری که به عنوان ورم مقعدی نیز شناخته میشود، میتواند زندگی روزمره و کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. در این مقاله، به بررسی و پاسخ به سوال در چه زمانی باید به متخصص هموروئید مراجعه کنیم ، پرداخته خواهد شد.
علائم اولیه هموروئید
قبل از ذکر هر نکته ای پیشنهاد اکید ما به شما در صورت مشاهده هر کدام از این علائم مراجعه به متخصص هموروئید در سریع ترین زمان ممکن است.
- خونریزی مقعدی:
اگر در حین مدفوع کردن یا بعد از آن خونریزی احساس میشود، این میتواند یکی از علائم اولیه هموروئید باشد.
- تورم و قرمزی:
تغییرات در اندازه و شکل مقعد به همراه تورم و قرمزی ممکن است نشانگر وجود هموروئید باشد.
- درد هنگام نشستن:
اگر در زمان نشستن در محدوده مقعد درد احساس میشود، این ممکن است به وجود هموروئید اشاره داشته باشد.
- درد هن گام تخلیه مدفوع:
تجربه درد یا ناراحتی هنگام تخلیه مدفوع نیز ممکن است نشاندهنده مشکلات هموروئیدی باشد.
» یکی از بهترین و نوین ترین روش های درمان امروزه، لیزر هموروئید است که با کمترین میزان درد و عوارض و خونریزی انجام می شود.
علل شایع بروز هموروئید
بواسیر در اثر فشار در قسمت تحتانی رکتوم یا مقعد یا ضربه به آن ناحیه ایجاد می شود. این جریان خون را از ناحیه رکتوم شما مسدود یا کند می کند و باعث برآمدگی وریدها و بیرون راندن آن می شود. بواسیر ممکن است به دلایل زیر ایجاد شود:
- زور زدن در حین حرکت روده ها
- تجربه یبوست مزمن یا اسهال
- باردار بودن
- چاق بودن
- نشستن برای مدت طولانی
- خوردن یک رژیم غذایی کم فیبر
- انجام مکرر بلند کردن اجسام سنگین
- داشتن رابطه مقعدی
- داشتن عفونت مقعدی
بواسیر با افزایش سن آشکارتر می شود زیرا بافت همبند که هموروئیدهای داخلی را در داخل راست روده نگه می دارد ممکن است ضعیف شود و به وریدها اجازه می دهد از طریق مقعد برآمدگی (پرولاپس) داشته باشند.
درمان خانگی بواسیر
علائم هموروئید می تواند ناراحت کننده باشد، اما قبل از مراجعه به دکتر متخصص هموروئید ، چندین درمان خانگی وجود دارد که می تواند به تسکین درد و ناراحتی کمک کند. این شامل:
- بعد از هر بار اجابت مزاج به مدت 10 تا 15 دقیقه حمام آب گرم یا حمام نشسته بگیرید.
- هر روز ناحیه مقعد خود را به آرامی با آب گرم تمیز کنید.
- از دستمال های پاک کننده حاوی الکل یا معطر در اطراف مقعد خود استفاده نکنید. اینها باعث خشک شدن و تحریک می شوند.
- دستمال توالت را قبل از استفاده از آن مرطوب کنید تا بعد از اجابت مزاج تمیز شود.
- کمپرس سرد را روی مقعد خود قرار دهید.
- از نرم کننده های مدفوع استفاده کنید.
- مسکن های بدون نسخه (OTC) از جمله استامینوفن یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن را مصرف کنید.
تغییر سبک زندگی
ممکن است با تغییراتی در سبک زندگی از تشکیل یا بدتر شدن هموروئید جلوگیری کنید. این تغییرات عبارتند از:
- در حین حرکت روده ها فشار نیاورید.
- مدت زمانی را که در توالت می گذرانید محدود کنید.
- فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. فیبر به حجیم شدن مدفوع کمک می کند تا بتواند از طریق روده شما حرکت کند و همچنین به ماندن آب در مدفوع کمک می کند تا خشک نشود و دفع آن دشوار نباشد.
- مصرف مایعات را افزایش دهید. شش تا هشت لیوان آب و مایعات دیگر بنوشید تا مدفوع خود را نرم نگه دارید.
- به طور منظم تمرین کن. این به تنظیم و تحریک روده های شما کمک می کند.
- از پمادهای موضعی استفاده کنید. کرم ها و شیاف های OTC می توانند به تسکین درد و کاهش تورم کمک کنند..
در چه زمانی باید به متخصص هموروئید مراجعه کنیم؟
تشدید علائم با گذشت زمان:
در صورتی که علائم هموروئید تا چند هفته بهبود نیابند و یا حتی بدتر شوند، مراجعه به متخصص ضروری میشود.
تشخیص متخصص هموروئید
متخصص هموروئید با انجام بررسیهای فیزیکی و تستهای تخصصی میتواند برای شما یک تشخیص دقیق ارائه دهد.
سابقه بیماری در خانواده
اگر شما یا خانواده تان دچار بیماریهای هموروئیدی یا فاکتورهای خطر مرتبط با آن هستید، مراجعه به متخصص بهصورت دوره ای برای ارزیابی و پیشگیری توصیه میشود.
علائم هموروئید در زنان باردار
زنان باردار به دلیل افزایش فشار در ناحیه مقعد و تغییرات هورمونی ممکن است علائم هموروئید را تجربه کنند. در این موارد، مراجعه به متخصص اهمیت بیشتری پیدا میکند.
پیشگیری و مراقبت هموروئید
- مصرف فیبر بالا:
مصرف میوهها، سبزیجات، غلات کامل، و نخود فرنگی به عنوان منابع غنی فیبر.
- حفظ وزن مناسب:
افزایش فشار در ناحیه مقعد از جمله عواملی است که میتواند به بروز هموروئید کمک کند. حفظ وزن مناسب با تغذیه سالم و ورزش منظم میتواند این فشارها را کاهش دهد.
- ورزش منظم:
اجرای تمرینات ورزشی منظم که باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی و جلوگیری از یبوست میشود.
- کاهش تنش و استرس:
اجتناب از تنشهای روانی و فیزیکی ناخوشایند که میتواند به تضعیف عروق و جلوگیری از گردش خون مناسب در ناحیه مقعد کمک کند.
- مصرف مایعات به میزان کافی:
مصرف مایعات به میزان کافی به جلوگیری از یبوست و نرمتر شدن مدفوع کمک میکند.
- پیگیری نشانهها:
توجه به هرگونه تغییر در علائم و در صورت وجود نشانههای هموروئیدی، مراجعه به متخصص برای ارزیابی تخصصی.
پیشگیری از هموروئید نیازمند رعایت سبک زندگی سالم و انجام اقدامات پیشگیری مداوم است. با اتخاذ تغییرات ساده در روند زندگی روزمره، میتوان از بروز و تشدید این مشکل جلوگیری کرد و به حفظ سلامتی مداوم مقعد و سیستم گوارش کمک کرد.
اهمیت مشورت با متخصص
همچنین، باید تاکید شود که هر گونه تغییر در علائم و شدت آنها، باید موجب مشاوره و مراجعه به متخصص شود. در صورت احساس هر گونه علامت ناهنجار یا عدم بهبودی با درمانهای خانگی، بهتر است تا سریعاً به متخصص هموروئید مراجعه کنید.
پیگیری درمان
در صورت تشخیص هموروئید و شروع درمان، پیگیری منظم با متخصص اهمیت دارد تا بهبود وضعیت بیماری مداوم شود. و بتوانید از پیش روی بیماری و بروز علائم شدیدتر جلوگیری کنید. اما اگر هموروئید شما شدید باشد، لازم است به طور قطع به یک دکتر متخصص هموروئید مانند جراح کولورکتال یا متخصص گوارش مراجعه کنید.
این متخصصان می توانند درمان پیشرفته تری برای هموروئید ارائه دهند، مانند:
- بستن نوار لاستیکی: یک جراح یک نوار لاستیکی مخصوص پزشکی را دور پایه هموروئید قرار می دهد تا گردش خون را قطع کند. در عرض یک هفته، انتهای هموروئید چروک می شود و می افتد و بافت اسکار را پشت سر می گذارد.
- هموروئیدکتومی: این یک روش جراحی سرپایی برای برداشتن هموروئید است.
- منگنه کردن هموروئید: این روش عمدتاً برای بواسیر داخلی استفاده می شود، این روش از یک ابزار منگنه استفاده می کند که بافت را جدا می کند.
- اسکلروتراپی: این شامل تزریق یک محلول شیمیایی به طور مستقیم به بواسیر برای کوچک کردن آن است.
- فتوکوآگولاسیون مادون قرمز: این روش فقط برای بواسیر داخلی استفاده می شود، این روش نور مادون قرمز را به سمت بافت هموروئید هدایت می کند تا اسکار ایجاد کند که جریان خون را به بواسیر مسدود می کند.
- انعقاد الکتریکی : مشابه انعقاد نوری مادون قرمز، این روش از جریان الکتریکی برای ایجاد بافت اسکار استفاده می کند.
برخی از افراد ممکن است از صحبت با پزشک خود در مورد هموروئید خجالت بکشند، اما این وضعیت به قدری رایج است که اگر آن را مطرح کنید، پزشک شما تعجب نخواهد کرد. نیازی به زندگی با درد و ناراحتی هموروئید نیست. درمان سریع به شما این امکان را می دهد که زندگی خود را راحت تر داشته باشید.
نتیجه گیری
درطول این مقاله به سوال در چه زمانی باید به متخصص هموروئید مراجعه کنیم پاسخ دادیم. با توجه به علائم مختلف و وضعیت شخصی، زمان مراجعه به متخصص هموروئید ممکن است متغیر باشد. اما به طور کلی، در صورت تجربه علائم مشکوک به هموروئید، بهتر است به سرعت به کلینیک هموروئید مراجعه کرده و تشخیص و درمان مناسب را دریافت کنید. امروزه لیزر هموروئید به عنوان یک روش درمانی کم خطر و بدون درد خونریزی پیشرفته ترین نوع درمان هموروئید می باشد. به یاد داشته باشید که بهبود زودهنگام و درمان صحیح میتواند تأثیرات مثبت بسیاری در کیفیت زندگی شما داشته باشد.
بدون دیدگاه