عمل کیست مویی

عمل کیست مویی چگونه انجام می شود؟ 

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال، کیسه ای پر از مو و بقایای پوست است که معمولا در انتهای ستون فقرات و روی استخوان دنبالچه تشکیل می شود. به همین دلیل به در زمان های قدیم تصور می شد که یک بیماری مادرزادی باشد، اما اکنون با پیشرفت علم محققان علت تشکیل چنین کیست هایی را موهای بافت های نرم و پوست های اطراف است که به سمت داخل رشد می کنند. که سیستم ایمنی بدن آن را شی خارجی شناخته و نسبت به آن واکنش نشان می دهد.

به سبب اینکه کیست مویی در انتهای استخوان دنبالچه قرار میگیرد به کیست مویی پایین کمر معروف شده است. کیست مویی یکی از بیماری های عفونی و دردناک است بطوریکه بعضی از بیماران بیان می کنند که انگاری شی تیزی مانند لبه میز مدام در کمرشان فرو می رود. کیست مویی در مردان محدوده سنی 20 تا 30 سال شایع تر است. شیوع کیست مویی در مردان حدود 2.2 برابر زنان است. کیست مویی حدود 25 درصد پس از جراحی دوباره عود می کنند. یکی از مواردی بسیار مهم است این است هنگامی که تشخیص داده می شود، هر چه سریعتر نسبت به درمان آن اقدام شود؛ چرا که با گذشت زمان عفونت به ناحیه های اطراف نفوذ کرده و در نتیجه بافت های بیشتری را درگیر خواهد کرد.

درمان قطعی کیست مویی فقط از طریق روش های تهاجمی مانند عمل کیست مویی انجام می شود. که در این روش کیست مویی و حاشیه کیست که از بافت سالم است، برداشته می شود.

یکی دیگر از روش های قطعی که در اغلب موارد بدون بازگشت است، لیزر کیست مویی است. این روش یکی از روش های نوین درمانی است که از طریق کلیه متخصصین بیماری های مقعدی همچون متخصص هموروئید انجام می شود.

درمان کیست مویی با جراح

درمان کیست مویی با جراحی به دو روش باز و بسته انجام می شود: روش باز و بسته

عمل کیست مویی باز

عمل کیست مویی باز

این جراحی در بیمارستان و با بیهوشی کامل یا بی حسی از کمر به پایین انجام می شود. در طول جراحی تمام بافت عفونی به همراه بافت های سالم اطراف برداشته می شود. در نتیجه محل زخم معمولا به شکل گودالی می شود که باز گذاشته می شود و بخیه زده نمی شود. در واقع بدون بخیه رها می شود تا بدن خود آن را ترمیم کند. برای جلوگیری از عفونت محل زخم با پانسمان پر می شود. تا یک هفته پس از جراحی معمولا عفونت و ترشحات از محل زخم خارج می شود.

پانسمان در عمل باز باید روزانه تعویض شود. تعویض پانسمان در درمانگاه یا در منزل انجام می شود. شاید یکی از دشواری های عمل باز کیست مویی همین تعویض روزانه پانسمان تا بهبودی و ترمیم زخم باشد. پس از مدتی زخم کوچکتر شده تا در نیک شیار به جای می ماند. بهبودی کامل در این روش بین 2 الی 3 ماه طول است.

در این روش بافت عفونی کامل خارج می شود؛ به همین سبب احتمال عود بیماری پس از جراحی کمتر از روش بسته است. اما دوره نقاهت پس از بیماری بیشتر است و حتی ممکن است بیمار درد بیشتری نسبت به روش های دیگر متحمل شود.

> کلینیک هموروئید

عمل کیست مویی بسته

روش جراحی بسته مشابه جراحی باز انجام می شود. در این روش نیز تمامی نواحی آسیب دیده به همراه بافت های اطراف برداشته می شود؛ با این تفاوت که زخم بخیه زده می شود و باز رها نمی شود. در این روش احتمال عفونت کمتر است. اما احتمال عود در این روش بیشتر است چون زخم بسته می شود. گاهی پزشکان با توجه به شرایط بیمار، ممکن است ترکیبی از هردو روش باز و بسته را استفاده کنند.

دوره بهبودی در این روش نسبت به روش قبل، کمتر است و بیمار در مدت کوتاهیی به روال عادی زندگی خود بر می گردد.

برای انتخاب روش درمان بهتر است به توصیه های پزشک توجه کنید؛ چرا که روش درمان با توجه به شرایط بیمار، وضعیت سلامتی، وضعیت سنی، نوع کیست، شدت عفونت، وضعیت سلامت بیمار، سابقه پزشکی و …. دارد.

عمل کیست مویی بسته

عمل سرپایی کیست مویی با لیزر

لیزر کیست مویی به دلیل طول درمان کمتر، نتیجه بهتر، راحتی بیشتر و درد کمتر برای بیمار یکی از بهترین گزینه های درمان کیست مویی است. به دلیل سرپایی انجام شدن و نقاهت بسیار کمتر، به درمان سینوس بدون عمل جراحی معروف است. طی عمل فقط به اندازه یک سانتیمتر باز می شود که ترمیم آن نسبت به روش باز و بسته سریعتر انجام می شود.

لنسینگ یا برش سطحی

یکی از روش های درمان برای کیست های سطحی و تخلیه آبسه های پوستی، روش برش سطحی است. در طی این عمل یک برش ایجاد شده و عفونت از طریق آن تخلیه می شود. پس از تخلیه زخم پانسمان می شود تا محل زخم ترمیم شود. دوره نقاهت در این حدود 4 هفته است.

فلپ لیمبرگ

یکی تاثیرگذارترین و جدید ترین روش های عمل کیست جراحی است. در این روش یک برش لوزی شکل روی کیست ایجاد می شود. سپس کل بافت آلوده و آسیب دیده خارج می شود. در مرحله بعد یک برش در اطراف باسن ایجاد می شود و یک چین یا فلپ از پوست را روی محل اولیه سینوس می کشند. در این عمل نیز مشابه روش باز و یا بسته بیهوشی انجام می شود.

هزینه عمل کیست مویی

تشخیص کیست مویی در مراحل اولیه هزینه بالایی ندارد و با استفاده از چند آنتی بیوتیک کیست مویی خود را درمان می کند. در این مواقع هزینه درمان بالا نیست. ولی با گذشت زمان و پیشرفت بیماری درمان نیز سخت تر می شود. هزینه درمان با لیزر نسبت به روش های جراحی کمی بیشتر است. اما در مقابل دوره نقاهت، درمان و بهبودی کامل بسیار کمتر است. به طوری که در روش لیزری حدود 20 دقیقه طول می کشد و بیمار پس از 2 الی 4 روز بهبود میابد و می تواند به روال عادی زندگی خود برگردد. اما در روش باز این زمان حدود 2 الی 4 هفته و در روش بستنه حدود 2 هفت طول می کشد.

شما می توانید برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین هموروئید در  کلینیک هموروئید دکتر علی آریایی تماس بگیرید تا بتوانید در اسرع وقت خدمات مورد نظر را دریافت کنید. در این مجموعه انواع خدمات درمان کیست مویی و شقاق و فیستول با لیزر انجام می شود همچنین لیزر هموروئید به صورت تخصصی نیز ارائه می شود.

برای مطالعه بیشتر» درمان کیست مویی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *