هموروئید در طب سنتی: درمان های گیاهی و روش های خانگی

هموروئید در طب سنتی: درمان های گیاهی و روش های خانگی


هموروئید در طب سنتی: درمان های گیاهی و روش های خانگی

بدون شک یکی از آزاردهنده‌ ترین بیماری‌هایی که ممکن است در ۴۵  تا ۶۰ سالگی به سراغ هر کسی بیاید بیماری بواسیر یا هموروئید می‌باشد. البته این اعداد به این معنی نیست که این بیماری فقط در این سنین بروز پیدا می‌کند بلکه به این معنی می‌باشد که این بیماری در این سن به اوج خود می‌رسد. با توجه به رژیم‌های ناسالم غذایی و سبک نادرست زندگی بسیاری از افراد در سنین جوانی نیز به این بیماری دچار می‌شوند. هرچند که ممکن است بنا به دلایل مختلفی مانند خجالت کشیدن، بیشتر این افراد به پزشک مراجعه نکنند. ولی باید بگیم که بهترین راه برای درمان این بیماری نه چندان خطرناک مراجعه به متخصص هموروئید می باشد. البته در طب سنتی نیز روش هایی برای درمان بیماری هموروئید یا بواسیر ذکر شده است.

اما اینکه هموروئید چیست؟ انواع هموروئید کدامند؟ و بهترین روش‌های درمان برای این بیماری چه روش‌هایی هستند؟

ما در این مقاله قصد داریم تا در ارتباط با هموروئید در طب سنتی: درمان های گیاهی و روش های خانگی صحبت کنیم اما اگر همچنان موضوعی برای شما نامفهوم بود می توانید همین حالا با کلینیک دکتر آریایی  تماس گرفته و با متخصصین هموروئید مشورت کنید.

هموروئید چیست؟

تعریف‌های متفاوت و گوناگونی از بواسیر یا هموروئید ارائه شده است. اما شاید جامع و کامل‌ترین تعریفی که می‌توانیم ارائه دهیم این است که هموروئید بیماری می‌باشد که در اثر متورم شدن و دردناک شدن راست روده یا وریدهای مقعد به وجود می‌آید. این بیماری که معمولاً در سنین مختلف بروز پیدا می‌کند در بین افراد ۴۰ تا ۶۰ سال بیشتر شایع می‌باشد.بواسیر دارای انواع مختلفی می‌باشد که مهمترین تقسیم بندی آن دو نوع داخلی و خارجی می‌باشد. اینکه بواسیر خفیف یا شدید باشد، با توجه به میزان بیرون زدگی هموروئید مشخص می‌شود. خوشبختانه امروزه  بواسیر در هر سطح و یا هر نوعی که باشد، راه‌های زیادی برای درمان این بیماری چه در کلینیک هموروئید توسط متخصص هموروئید و چه در خانه و توسط طب سنتی وجود دارد. در صورتی که این بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، می‌توان در خانه و با کمک طب سنتی آن را برطرف کرد.

انواع هموروئید

بواسیر دارای انواع مختلفی می‌باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

1_ هموروئید داخلی

این نوع از هموروئید که معمولاً در بالای خط دندانه‌ای مقعد به وجود می‌آید. در قسمت فوقانی تر و قسمت پایین‌ تر با پوست پوشیده شده است که هر دو قسمت  به درد و حرارت حساس می‌باشند و با توجه به اینکه پایانه های عصبی حساس به درد زیادی در داخل کانال مقعد وجود ندارد این نوع بواسیر خیلی خطرناک  و با درد زیاد نمی‌باشد ولی ممکن است که در حین دفع با خونریزی همراه باشد.

این نوع از بواسیر خود به ۴ سطح یا درجه تقسیم میشود:

هموروئید درجه ۴ :

در این درجه از بواسیر زائده از مقعد بیرون زده و با کمک دست نمی‌توان آن را به درون مقعد بازگرداند و به شکل همیشگی خارج از مقعد می‌باشد. شما برای درمان هموروئید درجه ۴ حتما باید به پزشک مراجعه نمایید.

هموروئید درجه ۳ :

در این نوع  هموروئید ،بواسیر از مقعد خارج شده و به شکل خود به خود به درون مقعد باز نمی‌گردد و فرد باید با کمک دست آن را به درون مقعد هدایت کند. این نوع از بواسیر با خونریزی همراه است و نیاز به درمان هموروئید ضروری است.

هموروئید درجه ۲ :

در این نوع از هموروئید داخلی، علاوه بر وجود خونریزی زائده نیز وجود دارد و هنگام دفع مدفوع سیاهرگ‌ های گشاد شده از داخل مقعد بیرون می‌آیند و بعد از دفع به درون مقعد برمی‌گردند.

هموروئید درجه ۱ :

در این نوع از هموروئید سیاهرگ‌ ها گشاد شده اما از مقعد بیرون نمی‌زنند و فقط در بعضی از مواقع خونریزی دارند. در این درجه از هموروئید نیاز به درمان هموروئید بسیار کم می‌باشد.

2_ هموروئید خارجی

این نوع از بواسیر که معمولاً بعد از خط دندانه‌ای مقعد دیده می شود و باعث به وجود آمدن برآمدگی نرمی در اطراف دهانه مقعد می‌شوند به هموروئید خارجی معروف است. با توجه به اینکه بافت‌های اطراف مقعد پر از پایانه های عصبی می‌باشد بواسیر خارجی باعث سوزش، خارش و درد شدید می‌شود. این نوع از بواسیر به دلیل اینکه بیرون از روده بزرگ قرار دارد هنگام انجام فعالیت‌های بدنی سنگین،  نشستن زیاد  و یا دفع احساس ناراحتی یا درد را بیشتر می‌کند.

3_ هموروئید پرولاپس

این نوع هموروئید در مواقعی رخ می‌دهد که هموروئید داخلی متورم شده و از مقعد بیرون می‌آید. این وضعیت که از آن به عنوان پایین آمدن یا سقوط بواسیر یاد می‌شود. یک برآمدگی و تورم بیرون از مقعد می‌باشد. معمولاً در این نوع از بیرون زدگی علائم دیگری مانند ناراحتی ،درد ،خارش و سوزش را به همراه دارد.

4_ هموروئید ترومبوزه

در بعضی از مواقع ممکن است که حالتی به نام هموروئید ترومبوزه به وجود بیاید که به شکل یک لخته خون و برآمدگی سفت یده می‌شود. این نوع از هموروئید یک نوع  بواسیر پیچیده می‌باشد که در آن خون لخته شده و با توده یا تورم در اطراف مقعد ظاهر می‌شود. هموروئید ترومبوزه ممکن است در داخل و یا خارج دندانه های مقعد به وجود بیاید. این نوع از بواسیر که  بیشتر به رنگ آبی و یا بنفش بوده ، در ۷۲ ساعت اول باعث درد شدید و ناراحت کننده‌ای می شود.

علائم بروز هموروئید

معمولاً علائم هموروئید با توجه به نوع هموروئید و شرایط آن متفاوت می باشد.اما به شکل کلی علائم بروز هموروئید عبارتند از:

بیرون زدگی مقعد

سوزش

خارش

خونریزی خفیف یا شدید

درد

روش های خانگی پیشگیری از هموروئید

همانگونه که در قسمت های قبلی این مقاله به آن اشاره کردیم چنانچه بواسیر در مراحل اولیه باشد و زیاد پیشرفت نکرده باشد. شما میتوانید از تشدید بواسیر پیشگیری کنید. از مهمترین روش های خانگی پیشگیری از هموروئید می توان به رژیم سالم غذایی، مصرف بیشتر آب، استفاده از یخ در ناحيه مقعد، ورزش کردن و افزایش تحرک بدنی، استفاده از حمام و درمان گیاهی بواسیر اشاره کرد.

هموروئید در طب سنتی: درمان های گیاهی و روش های خانگی

در طب سنتی نیز روش های گیاهی  برای درمان هموروئید وجود دارد که از مهمترین آنها می‌توان به درمان هموروئید با:

سیر، پیاز،آلوئه ورا، روغن نارگیل، زغال اخته،لیمو، روغن زیتون،  عصاره فندق جادوگر، دمنوش گیاه بابونه، عسل، صابون سنتی مراغه،عرق بومادران ،خاکشیر، پنج انگشت و جوز هندی اشاره کرد.

امیدواریم که با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در مورد بواسیر و راه‌های درمان هموروئید به دست آورده باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *