کیست مویی کی از بیماری های نشیمنگاهی است. شیوع بیماری کیست مویی کمتر از شقاق و بواسیر است. به همین دلیل ممکن است بسیاری از افراد اطلاعی از نحوه ایجاد یا درمان نداشته باشند. در این مقاله قصد داریم تا به بهترین روش های درمان کیست مویی بپردازیم. همچنین به روش های درمانی با روش های خانگی و سنتی کیست مویی خواهیم پرداخت.
به راستی واقعا می توان به روش های خانگی برای درمان کیست مویی اعتماد کرد؟ آیا این روش ها قابل اعتماد هستند؟ روش های خانگی اغلب درمان موقتی هستند. به همین دلیل بهتر است به روش های اساسی درمان کیست مویی بپردازیم.
کیست مویی چیست؟
بیماری کیست مویی در زبان علمی با نام سینوس پیلونیدال (Pilonidal Sinos) شناخته می شود. کیست مویی اغلب با درد و خونریزی همراه است. به همین دلیل باید سریعا به دنبال راهی برای کنترل و درمانش باشید که شدت بیشتری پیدا نکند. چرا که با گسترش بیماری، ممکن است مشکلات جدی تری هم برای فرد به وجود بیاید. یا اینکه به حدی گسترش پیدا کند که انجام کارهای ساده یا حتی نشستن هم ممکن نباشد!
کیست مویی زمانی ایجاد می شود که یک یا چندین تار موی در زیر پوست گیر می کنند. همین دلیل ساده باعث ایجاد عفونت و تورم در ناحیه بیماری می شود. این تارهای مو اغلب در ناحیه مقعدی و مکان هایی که فشار زیادی به پوست وارد می شود، تشکیل خواهد شد. در حال حاظر بهترین روش درمان که می توانید از آن استفاده کنید تا بیماری دیگر باز نگردد، لیزر است!
به طور کلی سینوس عبارت است از یک کانال به نسبت عمیق که از محل بیماری به سایر نقاط بدن یا خارج از بدن امتداد پیدا می کند. به همین خاطر ممکن است روزانه یک سری چرک و عفونت از آن خارج شود که جای نگرانی نیست.
اما گاهی مواقع دیده شده است که این کانال به دلایل مختلف بسته می شود. همین بسته شدن باعث ایجاد آبسه مقعدی و در نتیجه مشکلات بیشتر خواهد شد. یکی از مواردی که باید به آن اشاره داشته باشیم این است که در بسیاری از مواقع دیده شده است که افراد هیچ اهمیتی به بیماری خود نمی دهند. حتی تصور می کنند که باید خود به خود درمان شود که این طرز فکر کاملا اشتباست! بهتر است بلافاصله بعد از اینکه متوجه بیماری شدید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا معاینه و درمان شوید.
دلایل ابتلا به کیست مویی
خب اکنون که با خود بیماری آشنا شده اید,بهتر است نیم نگاهی هم به دلایل ابتلا به بیماری بندازیم و ببینیم که اصلا چطور به وجود می آید و با چه روش هایی می توانیم از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنیم؟ دوستان توجه داشته باشید که دلایل ابتلا به بیماری های نشیمنگاه شباهت زیادی به یکدیگر دارند و شما با رعایت چند مورد در حقیقت با یک تیر چند نشان خواهید زد و از بروز بواسیر و شقاق هم جلوگیری می کنید.
متاسفانه باید بگوییم که هنوز یک دلیل قطعی برای ابتلا به کیست مویی در نظر گرفته نشده است و بسیاری از پزشکان بر این باورند که یک اختلال در کفل های پوست که در ژن افراد وجود دارد می تواند باعث بروز کیست مویی شود و به همین خاطر است که کیست مویی یک بیماری خانوادگی به حساب می آید.البته این تمام ماجرا نیست و موارد دیگری هم وجود دارند که عبارتند از :
- کسانی که بهداشت فردی را به خوبی رعایت نمی کنند و اعتقادی به اصلاح موهای زائد خود ندارند بیشتری در معرض بیماری خواهند بود. پیشنهاد می شود تا حد امکان موهای اضافه ناحیه مقعد را شیو کنید!
- اگر کارمند هستید یا شغلی دارید که مدت زیادی یکجا نشسته اید باید بسیار مراقب خود باشید. کیست مویی در کمین افرادی که بسیار می نشینند، است. چرا که با نشستن زیادی معمولا فشار زیادی به تارهای موی آن ناحیه وارد می شود و ممکن است رشد آنها را دچار اختلال کند.
- گاهی مواقع هم ممکن است عمل های مقعدی که در گذشته داشته باشید باعث بروز کیست مویی شود. این مورد طبیعی است. فقط باید از پزشک خود بپرسید که برای جلوگیری از این مشکل چه کارهایی انجام دهید.
در آخر هم این را بگوییم که شما باید تا حد امکان کارهایی را انجام دهید که از ایجاد فشار بر ناحیه مقعدی یا گیر کردن مو درون آن جلوگیری کند. البته یک سری روش های دیگری برای جلوگیری از بیماری وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
بیماری کیست مویی بیشتر در چه افرادی دیده می شود
نکته ای که باید به آن اشاره داشته باشیم و ممکن است برای شما هم جالب باشد این است که بیماری کیست مویی برای افراد بالای 40 سال به ندرت پیش می آید. بنابراین اگر از این سن رد شدید، می توانید با خیالی راحت ادامه دهید. (البته این بدان معنا نیست که نباید رعایت کنید). از طرفی دیگر به دلیل کم بودن موی بدن کودکان و خانم ها، کیست مویی به مقدار بسیار کمی در این گروه ها به وجود می آید!
گروهی از افراد هستند که در معرض بیماری کیست مویی قرار دارند. مانند:
- افرادی که مشکلات هورمونی دارند یا اینکه در خانواده آنها این بیماری به شدت دیده می شود.
- کسانی که شغل آنها نشسته است. افرادی که می بایست مدت زمانی زیادی یکجا بشینند. در این حالت فشار مقعدی زیادی خواهند داشت.
- کسانی که اضافه وزن دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض بیماری های نشیمنگاه هستند.
- داشتن خارش یا زخم در ناحیه مقعدی یکی از دلایل مهمی است که باعث ایجاد کیست مویی می شود. شما با خارش دادن روند رشد موها رو دچار اختلال خواهید کرد.
- افرادی که موی زیادی در ناحیه مقعدی خود دارند حتما می بایست در طول ماه یکبار شیو کنند. نظافت منظم احتمال به وجود آمدن این بیماری را کمتر خواهد کرد. همچنین بهتر است تا حد امکان استحمام را فراموش نکنید؛ به ویژه در فصول گرما که مقدارت تعریق و فعالیت زیاد است.
پیشنهاد ما برای افراد که مدت زمان زیادی را یکجا می نشینند این است که بعد از هر 1 ساعت نشستن حداقل به مدت 5 دقیقه راه بروند. این کار می تواند از ایجاد اختلال در دستگاه گردش خون و ابتلا به بیماری های مختلف از جمله کیست مویی جلوگیری کنند. بهترین روش درمان کیست مویی، پیشگیری است.
بهترین روش درمان
پس از بررسی شیوع بیماری کیست مویی، به بررسی بهترین روش درمان کیست مویی می پپردازیم. در حال حاضر بهترین روش، لیزر است. درمان لیزری کیست مویی در کمترین زمان و کمترین دوره نقاهت انجام می شود. درمان لیزری فواید بسیاری دارد. بسیاری از مواقع می بینیم که افراد بدون مراجعه به پزشک با روش های سنتی و خانگی اقدام به درمان می کنند. خود درمانی در بعضی از موارد، بدترین نوع درمان است. چرا که با استفاده از روش ها و مواد دارویی نامناسب، بیماری تشدید می شود.
به همین دلیل ما پیشنهاد می کنیم، با یک پزشک مشورت کنید. در این صورت می توانید بهترین روش درمانی متناسب با شرایط خود را پیدا کنید.
درمان لیزری
ما همیشه در ابتدا به بیماران خود استفاده از لیزر را برای درمان بیماری های نشیمنگاه پیشنهاد می دهیم که نسبت به سایر روش ها بسیار بهتر بوده و به همین خاطر است که لیزر در مدت کوتاهی که آمده توانسته توجه بسیاری از بیماران را به خود جلب کند. به هر حال اصلی ترین مزایای این روش درمانی را می توانیم موارد زیر در نظر داشته باشیم:
- کل عمل لیزر حدود 20 دقیقه زمان می برد که نسبت به جراحی حدود 2 ساعت کمتر بوده و همین باعث شده که وقت شما تلف نشود.
- برای شروع کار به هیچ عنوان از داروی بیهوشی یا آرام بخش استفاده نخواهد شد و تنها یک بی حسی موضعی زده می شود.
- شما به هیچ عنوان در هنگام لیزر درد نخواهید داشت و این یک نکته مثبت برای کسانی است که ترس زیادی از عمل دارند.
- به دلیل کوچک بودن شکاف ایجاد شده به وسیله لیزر، دیگر خونریزی در کار نخواهد بود.
- استفاده از لیزر باعث شده که دیگر دست یا سایر ابزارهای جراحی کاربردی نداشته باشند و به همین خاطر بیمار دچار عفونت های مختلف نمی شود.
- بعد از انجام کار تنها می بایست برای چند دقیقه بر روی تخت استراحت کنید و سپس به خانه برگردید.
- دوره نقاهت لیزر درمانی تنها یک روز بوده و بعد از آن می توانید به کارهای روزمره خود برسید. (البته باید توجه زیادی به مواردی که پزشک برای مراقبت های بعد از لیزر به شما می گوید، داشته باشید).
هزینه درمان کیست مویی
بهبود کیست مویی در موارد محدودی به روش سنتی درمان می شود. اما در مواردی هم باعث عفونت و عود کرد کیست مویی می شود. پیشنهاد ما مراجعه به دکتر متخصص است. کلینیک هموروئید دکتر آریایی کلیه خدمات درمان کیست مویی و لیزر کیست مویی با بهترین تجهیزات در اسرع وقت ارائه می شود. برای دریافت مشاوره و تعیین وقت قبلی با کلینیک هموروئید ، دکتر علی آریایی تماس بگیرید.
سلام دخترم۲۲سالشه از سال ۹۶ کیست مویی داره که به دلایلی عمل نشده الان آبسه کرده ومتورم شده ودرد نمیگذاره بشینه لطفآ راهنمایی کنید آیا لیزر میتونه مشکل راحل کنه درضمن هزینه لیزر درکلینیک شما چقدره سپاس
سلام و عرض ادب دوست گرامی
این موضوع باید به صورت دقیق تر مورد بررسی قرار گیرد و معاینات دقیق انجام شود . لطفا با کلینک تماس بگیرید تا اطلاعات کامل خدمتتون داده شود.